Dulakodó szocialista aktivista Óbudán

Feljelentést tett hatósági személy elleni erőszak vétsége miatt Óbuda-Békásmegyer polgármestere, miután a kerületi közterület-felügyelet állítása szerint pénteken MSZP-aktivista támadt egy járőrükre.

Magyar Nemzet
2019. 05. 13. 7:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett hatósági személy elleni erőszak vétsége miatt Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, miután a kerületi közterület-felügyelet állítása szerint múlt pénteken MSZP-aktivista támadt egy járőrükre.

A hatóság közleményében arról tájékoztatott: előzőleg a diszpécserszolgálathoz arról érkezett bejelentés, hogy a III. kerületi Kaszásdűlő HÉV-megállónál egy tehergépkocsi várakozik a járdán, ezzel veszélyezteti a gyalogos közlekedés biztonságát, mivel az úttestre kényszerülnek az emberek. A helyszínre érkező közterület-felügyelő azt tapasztalta, hogy a tehergépkocsira nagyméretű politikai hirdetőtábla van felszerelve.

– Az engedélyként felmutatott rendőrségi iratok ellenőrzése során kiderült, hogy nem az adott helyszínre szól, hanem a száz méterre található 3K kulturális központhoz – tették hozzá. Az intézkedő járőr azonban hiába szólította fel a tehergépkocsi vezetőjét arra, hogy a járművel távozzon a járdáról, az illető ennek nem tett eleget. A járőr ezért rendőrt hívott, ám amíg várta a segítséget és dokumentálta a jogsértést, a közterület-felügyelet szerint a tehergépkocsi egyik férfi utasa rátámadt.

Az önkormányzat a közleményében ezt azzal egészítette ki, hogy az MSZP aktivistái az intézkedés során végig szidalmazták az eljáró közterület-felügyelőket, valamint kamerával rögzítették a történteket. – A kerületi rendőrkapitányság járőrei kiérkezésüket követően felszólították az aktivistákat, hogy a gépjárművel hagyják el a helyszínt, akik ennek eleget is tettek. Az eset részleteinek tisztázása érdekében a feleket bevitték a III. kerületi rendőrkapitányságra, majd a jegyzőkönyvek felvételét követően mindenkit elengedtek – fűzték hozzá.

Az eset kapcsán Bús Balázs felháborodásának adott hangot amiatt, hogy felkerült az internetre egy manipulatív videófelvétel, amely szerinte nem mutatja a teljes valóságot, így a közvélemény félrevezetésére alkalmas. Követelte: tegyék nyilvánossá a térfigyelő kamera felvételeit, hogy kiderüljön az igazság.

Kiss László, az MSZP óbudai polgármester-jelöltje a Hvg.hu-nak azt mondta: teljesen máshogy történt az eset, szerinte a közterület-felügyelő ütötte meg a 71 éves aktivistát. A párt közölte: feljelentést tesznek az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.