Dúró Dóra: Gyurcsány akarata érvényesült a közös listával

Jakab Péter még idén is elképzelhetetlennek tartotta, hogy közös listán szerepeljen Gyurcsány Ferenccel.

Vizvári Soma
2020. 12. 21. 15:42
null
„Nemzetstratégiai ügyekben nincs helye taktikának” Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely sem a Fidesszel, sem az elvtelenül egyesült balliberális tömbbel nem fog össze, nem köt szövetséget – mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy utolsóként a Jobbik is igent mondott a közös ellenzéki listára.

– Jakab Péter, a Jobbik elnöke még idén márciusban is azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy közös listán szerepeljen Gyurcsány Ferenccel, de sok más kijelentésével egyetemben ez is hazugságnak bizonyult

– mutatott rá a Jobbik egykori politikusa.

Dúró Dóra (Mi Hazánk) szerint a Jobbik szavazói elutasítják a közös listát

A politikus közölte: 2022-ben mind a 106 egyéni választókerületben önálló jelöltet fognak indítani, önálló listát állítanak, és önálló kormányfőjelöltjük is lesz.

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint képes lesz-e a Jobbik az ellenzéki összefogásban nemzeti ügyeket képviselni Gyurcsánnyal szemben, Dúró úgy vélekedett: az már most látható, hogy ebben az összefogásban a technikai dolgokban is Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül, hiszen közös lista, közös miniszterelnök-jelölt és közös egyéni képviselőjelöltek lesznek. Mint kifejtette: nem lesz ez másként a programpontokban sem, a Jobbik ugyanis már eddig sem tudta érvényesíteni az akaratát. Hozzátette: a Jobbik pozíciója a borsodi időközi választás után még jobban meggyengült, hiszen egy jobbikos volt a közös balliberális képviselőjelölt, és nem tudta legyőzni a Fidesz jelöltjét.

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik szervezettsége rendkívüli módon meggyengült, az elmúlt időszakban több pártszakadáson is keresztülmentek, mérések szerint a Jakab Péteréket támogató választópolgárok utasítják el legjobban a közös listát, így további lemorzsolódás is várható a párt szavazói között.

Programot hirdetett a Mi Hazánk

Dúró Dóra a sajtótájékoztatón közölte: „Mi vagyunk az egyetlenek, akik az elmúlt harminc évvel szemben határozzuk meg magunkat, és nemet mondunk mind a Fidesz urambátyámrendszerére, mind az elvtelenül egyesült balliberális tömbre.” A politikus úgy folytatta: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely

– eltörölné a mentelmi jogot,

– írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot,

– az oktatásban az integráció mindenáron való erőltetése mellett a szegregációt is jó megoldásnak tartja,

– sorkatonai alapkiképzést vezetne be,

– 2030-ban népszavazást tartana az EU-tagságról,

– kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból,

– vagyonadót vetne ki a milliárdosokra,

– az általa vezetett településeken földosztásba kezdett,

– megszüntetné a cigányügyi programokat,

– hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.