Durván egymásnak estek a baloldal pártjai Salgótarjánban

Nem csitulnak a kedélyek Kelet-Nógrádban, ahol Horváth Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje durván nekiment a DK aspiránsának, Godó Beatrixnak. Közben Jakab Péter, a Jobbik elnöke úgy tett hitet Godó mellett, hogy a helyi választókerületi elnök, Cseresznyés István eddig látszólag éppen Horváth mellett állt.

2021. 07. 06. 11:08
GYURCSÁNY Ferenc
Civakodnak, de a végén ismét Gyurcsány akarata érvényesül Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy a baloldali előválasztás egy színjáték, már akkor lelepleződött, amikor a Momentum a közelmúltban konspirációs megbeszélést tartott a bátonyterenyei Maconkán – jelentette ki lapunknak a Fidesz kelet-nógrádi választókerületi koordinációs irodája. Mint arról korábban beszámoltunk: ezen a május végi összejövetelen ott volt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Horváth Ferenc, a párt országgyűlési képviselőjelöltje, Fekete Zsolt (MSZP), Salgótarján polgármestere, Cseresznyés István, a Jobbik Nógrád megye 1. számú választókerületi elnöke, illetve Dömsödi Gábor, Pásztó volt polgármestere. Nem volt ott viszont a DK jelöltje és egyetlen képviselője sem. – Akkor arra a következtetésre jutottunk, hogy a megbeszélés témája a baloldali előválasztás lehetett, és az egyeztetésen a DK ellen szövetkezhettek. Sejtésünket erősítette, hogy nem sokkal a maconkai találkozó után megjelent a választókerület központjában, Salgótarján belvárosában Gyurcsány Ferenc és a DK jelöltje. Vélhetően Gyurcsány ellensúlyozni akarta a maconkai találkozót és győzködni a szivárványkoalíció tagjait a DK jelöltje mellett. A rendezvény nem sok embert érdekelt, és a szivárványkoalíció egyik pártja sem vett részt rajta – mutattak rá.

Megdöbbentő kritika

Gyurcsány Ferenc DK-vezér látogatása azonban mégsem lehetett hiábavaló, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ugyanis a napokban saját hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy a párt a Nógrád megye 1. számú választókerületben a DK jelöltjét, Godó Beatrixot támogatja. Ez váratlan fordulat volt azok után, hogy a Jobbik helyi embere, Cseresznyés István a momentumos megbeszélésen volt jelen.

Civakodnak, de a végén ismét Gyurcsány akarata érvényesül
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A momentumos jelöltnél teljesen kiverte a biztosítékot Jakab Péter bejelentése. Horváth Ferenc egy bejegyzést tett ki hivatalos közösségi oldalán, amelyet egy olyan fotóval illusztrált, amin Jakab és a DK-jelölt közös képének hátterében Gyurcsány Ferenc kukucskál. A momentumos jelölt a posztjában durva kritikát fogalmazott meg a baloldali előválasztással kapcsolatban. Ezt írta: „Az előválasztás értékválasztás is. Ahogy Zuglóban elfogadhatatlan Tóth Csaba támogatása Hadházy Ákossal szemben, vagy a 11. kerületben Gy. Németh Erzsébet segítése Orosz Annával szemben, ugyanúgy hibás döntés Godó Beatrix támogatás Horváth Ferenc ellenében.”

Balegyenes Gyurcsányéknak

– Ezzel nyíltan kritizálta Horváth azt a rendszert, miszerint az előválasztáson nem az emberek választanak jelöltet, hanem az indulókat sorban nyomja le Gyurcsány Ferenc a szivárványkoalíció pártjainak a torkán – jegyezte meg a Fidesz kelet-nógrádi választókerületi koordinációs irodája. Horváth bejegyzésében nem állt meg itt, hanem hozzátette: „ha októbertől Godó Beatrix lesz a közös ellenzéki jelölt, akkor ő a DK-nak lesz a képviselője. Ha Horváth Ferenc lesz, akkor ő minden kétséget kizáróan Nógrád megyének! Óriási különbség!”

Az MSZP sem érti a történteket

A momentumos bejegyzést Molnár Károly, az MSZP salgótarjáni elnöke sem értette. Az alábbiakat írta a bejegyzés alá hozzászólásként: „Ez a poszt most komoly, vagy valaki meghekkelte az oldalt?” A bejegyzésből is látható, hogy micsoda feszültség húzódik a baloldali pártok között. Egyetlen erő, ami összetartja őket, az a hatalom megszerzésének lehetősége. Minden ilyen megnyilvánulás, amikor kimutatják a foguk fehérjét – mint most a momentumos jelölt – fehéren-feketén bemutatja, hogy ezeknek a pártoknak semmi közük egymáshoz, és totálisan alkalmatlanok arra, hogy az országot kormányozzák. Az pedig teljesen szégyenteljes, ahogyan a Gyurcsány Ferenc vezette DK felhasználva a többi baloldali pártot, egy színjáték baloldali előválasztáson akarja eladni a saját szavazóinak, hogy ők választhatnak jelöltet – fogalmaztak.

Talán nem meglepő: a momentumos Horváth Ferenc közösségi oldaláról a durva bejegyzés – nem sokkal megjelenése után – eltűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.