Egy hét alatt több, mint 1000 lélegeztetőgép érkezett az országba

Szijjártó Péter a Facebookon vette számba a hazánkba érkezett egészségügyi felszereléseket.

Forrás: Facebook2020. 05. 24. 12:45
null
Budapest, 2020. április 13. A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án. A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormany.hu által közreadott kép. MTI/Botár Gergely/ kormany.hu Fotó: Botár Gergely/ kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán vette számba az egy hét alatt hazánkba érkezett egészségügyi felszereléseket.

A bejegyzésében a következőket írta:

– A hosszútávú egészségügyi védekezés alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő mennyiségű és minőségű készletek.

– A Magyarország – Kína légihíd elmúlt 4 napja számokban: 14 repülőgép, 2 kamion , 501 ezer maszk, 2773 betegőrző monitor, 309 lélegeztetőgép.

Ezzel egy hét alatt több, mint 1000 lélegeztetőgép érkezett az országba, hétfőn pedig már újabb szállítmányok érkeznek.

Akik eddig diktatúrát kiáltottak, bocsánatot is kérhetnének

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter napirend előtti beszámolójával kezdődött az Országgyűlés hétfői ülése. Szijjártó elmondta, hogy továbbra is a világjárvány határozza meg a nemzetközi politikai diskurzust, a védekezés új szakaszába léptünk, amelyben lazító intézkedéseket vezet be valamennyi európai ország. A korlátozások feloldásakor három szempontot mérlegelt a kormány: az emberi élet védelmét, a gazdaság újraindítását és a normális élethez való visszatérést. (...) Kínából mintegy 850 ezer olyan gyógyszer érkezett, amely ígéretesnek tűnik a koronavírus által okozott betegség gyógyításában, Japánból pedig további 12200 ilyen gyógyszer érkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.