Egy hétvégéje volt az oktatásügynek a felkészülésre

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár volt a vendége, aki többek között az új digitális tanrend bevezetésének körülményeiről és annak fogadtatásáról beszélt Velkovics Vilmos műsorvezetővel.

Forrás: Hír TV2020. 03. 17. 13:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Mennyire sikerült alkalmazkodniuk a jelenlegi veszélyhelyzethez? – kérdezte Velkovics Vilmos

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy egy hétvégéjük volt az új munkarendet bevezetni, azonban nagyon gyorsan és együttműködően reagált minden szereplő. Fontos volt, hogy megtegyék a megfelelő intézkedéseket a járvány megfékezésének érdekében, azonban arra is kellett törekedniük, hogy ez ne egy láblógatós időszak legyen. Az államtitkár továbbá elmondta, hogy rengeteg platform kiválasztására van lehetőség, hiszen az állami rendszerek mellett sok felajánlást kaptak cégektől, akik ingyenessé tették applikációikat. A rövid idő ellenére a szabályozási környezet pozitív fogadtatásra talált, elmaradtak az ilyenkor szokásos kritikák, melyet külön megköszönt, és lelkesítőnek nevezte kollégái hozzáállását a sok pro bono segítség miatt.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.