Egy újabb kedvezmény az anyáknak

Csókás Adrienn
2020. 01. 02. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány döntése alapján a Diákhitel Központ kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt: a képzési költségek fedezésére szolgáló, valamint a szabad felhasználású hallgatói kölcsön mellett január elsejétől a nyelvtanulási diákhitelt felvevő édesanyáknak is jár a könnyítés. Eszerint a második gyermek 2020. január 1-jét követő megszületése esetén elengedik a tartozás felét, a harmadik vagy további gyermek esetén pedig a teljes tartozást.

A kedvezmény nemcsak a vér szerinti, hanem az örökbe fogadott gyermekekre is érvényes. A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint amennyiben az édesanyának egyidejűleg több diákhitel-szerződése is van, akkor választhat, hogy melyik tartozást engedjék el. A kedvezmény 2018-as bevezetése óta a diákhitelt felvevők már hárommilliárd forint adósságtól szabadultak meg. A Magyar Nemzet úgy tudja, ez több mint kétezer fiatal nőnek és családjának jelentett segítséget.

A Diákhitel Központ arra is emlékeztetett, hogy a következő fél évben is rekordalacsony, mindössze 1,99 százalék lesz a szabad felhasználású és a nyelvi hitel kamata, a tandíjat fedező kölcsön pedig kamatmentes marad. Fontos tudni, hogy a nyelvi hitel is kamatmentessé válik attól a pillanattól, amikor az ügyfél leteszi a középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát. A kölcsön egyébként legfeljebb félmillió forint összegben vehető fel, és nem ellenőrzik, hogy ki mire költi a pénzt. Az igénylés felső korhatára 45 év.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.