Egy újabb ügyben felelhet a vásárhelyi városvezetés

Feljelentést tesz a Fidesz a botrányos hódmezővásárhelyi ingatlanügy miatt Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea alpolgármester (MSZP) és Nagy Ernő MSZP-s önkormányzati képviselő ellen.

Magyar Nemzet
2019. 03. 01. 7:48
HEGEDŰS Zoltán
Hegedűs Zoltán megtette a feljelentést Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz a Fidesz a botrányos hódmezővásárhelyi ingatlanügy miatt Márki-Zay Péter polgármester (független), Kis Andrea alpolgármester (MSZP) és Nagy Ernő MSZP-s önkormányzati képviselő ellen – erről beszélt tegnap az MTI tájékoztatása szerint Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője. Ismert, Nagy Ernő lánya áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve vásárolhatott helyben önkormányzati lakást.

Hegedűs a sajtótájékoztatóján elmondta, Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) elnökeként visszaélt hivatali hatalmával, amikor rokoni kapcsolatukat eltitkolva, szabálytalanul segítette bérlakáshoz lányát.

Hegedűs Zoltán megtette a feljelentést
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

– Az MSZP-s képviselő szintén szabálytalanul járt el, amikor a tartalmilag és formailag is hibás pályázat ellenére jóváhagyta, hogy meghosszabbítsák lánya bérleti szerződését, ami feltétele volt annak, hogy később kedvezménnyel megvásárolhassa a lakást – közölte a frakcióvezető.

Hozzátette: Márki-Zay Péter és Kis Andrea figyelmen kívül hagyta a helyi lakásrendelet előírá­sait, amikor meghosszabbították a bérleti szerződést. Szavai szerint a hűtlen kezelés gyanúja is felmerül, mivel az ingatlanértékesítéshez közgyűlési jóváhagyás kellett volna, a képviselő lánya pedig nem lett volna jogosult arra, hogy 40 százalék kedvezménnyel vásárolja meg az ingatlant.

Cseri Tamás (Fidesz–KDNP) képviselő dokumentumokat bemutatva elmondta, a képviselő lánya 2017 nyarán már a főtéri lakás bérleti jogát is szabálytalanul szerezte meg. Mint rámutatott, Nagy Ernő az LTT elnökeként a helyi rendelettel ellentétesen tette lehetővé gyermekének, hogy hároméves helyben lakás nélkül szerezze meg a bérleti jogot. Az ügyben a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István is a hatóságokhoz fordult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.