Egymásnak esett az ellenzék Budapesten

Csonka ellenzéki összefogást hirdetett az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum a fővárosban az őszi önkormányzati választásokra. A huszonhárom budapesti kerület baloldali polgármesterjelöltjeinek megnevezése kapcsán az együttműködésből kimaradt, kihagyott Jobbik, LMP és Puzsér Róbert kampánycsapata korrupcióval, kapzsisággal és az ellenzék megosztásával vádolja az összefogást.

2019. 04. 08. 6:19
GYÖNGYÖSI Márton; DEMETER Márta; KERESZTES László Lóránt; SNEIDER Tamás; PUZSÉR Róbert
Sem az LMP, sem Puzsér, sem pedig a Jobbik nem kért a balliberálisok fővárosi összefogásából Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Budapesten az MSZP tudatosan az ellenzék megosztására játszik. Nem beszélnek programról, nem egyeztetnek Budapest jövőjéről, hanem kizárólag pozíciókkal seftelnek. Ezzel ellehetetlenítik a teljes ellenzéki együttműködést” – olvasható az LMP, a Jobbik és Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt Sétáló Budapest csapatának szombati közös sajtóközleményében, amely arra reagál, hogy négy balol­dali ellenzéki párt, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum közös kerületi polgármesterjelölteket állított.

A közlemény aláírói szerint a kétharmad okozóival – „az olimpiát megszavazó Karácsonnyal, a zuglói parkolási botrányt eltagadó Horváth Csabával, az MSZP-vel és a DK-val” – nem lehet leváltani a kétharmadot, és számukra elkeserítő, hogy „a parkolási maffiát és korrupt szocialista világ túlélését” szolgáló együttműködéshez a Momentum is csatlakozott.

Sem az LMP, sem Puzsér, sem pedig a Jobbik nem kért a balliberálisok fővárosi összefogásából

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum szombaton a belvárosi Kamermayer Károly téren jelentette be közös kerületi polgármesterjelöltjeit. – A jelölteket közösen támogatják, ők a kerületekben a legesélyesebbek arra, hogy leváltsák a Fidesz embereit, és az összefogás résztvevői támogatni fogják a főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójában nyertes jelöltet – mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

A megállapodás szerint az MSZP a II. kerületben Őrsi Gergelyt, a III. kerületben Kiss Lászlót, az V. kerületben Tüttő Katát, a X. kerületben Somlyódi Csabát, a XIII. kerületben Tóth József jelenlegi polgármestert, a XIV. kerületben Horváth Csabát, a XVIII. kerületben Szaniszló Sándort, a XIX. kerületben Vajda Péter polgármestert, a XX. kerületben Szabados Ákost, Csepelen Takács Mónikát jelöli. DK-s jelöltek hat kerületben lesznek, a VII. kerületben Niedermüller Péter, a XI. kerületben László Imre, a XII. kerületben Élő Norbert, a XV. kerületben Németh Angéla jelenlegi polgármester, a XVI. kerületben Nemes Gábor, a XVII. kerületben pedig Gy. Németh Erzsébet indul majd. A Párbeszéd az I. kerületben Váradiné Naszályi Mártát jelöli, a IX. kerületben viszont még nincs végleges döntés arról, hogy kit javasolnak. A Momentum a IV. kerületben Déri Tibort, a VI. kerületben Soproni Tamást, a XXII. kerületben Havasi Gábort nevezi közös jelöltnek. A XXIII. kerületben is a Momentum jelöl, de még nincs döntés arról, hogy kit.

Közben megjelentek olyan sajtóinformációk is, amelyek szerint a IX. és XXIII. kerületben azért nem nevezett meg jelölteket a baloldal, mert ezt a két helyet szánták volna az LMP-nek, és most is bíznak abban, hogy megváltozik a párt véleménye, és csatlakozik az összefogáshoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.