Egyre inkább szakadozik, gomolyosodik a felhőzet

Több helyen várható csapadék, a Dunántúlon eső, zápor, míg keletebbre zivatar is kialakulhat.

Forrás: MTI2020. 06. 16. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa

Kontinensünk nagy részén ciklonális mező húzódik. A légkörben lévő nagy nedvességtartalom, illetve a dél felől érkező meleg légtömeg hatására többfelé képződik zápor, néhol zivatar. A gyakran erősen felhős ég, illetve csapadékos idő mellett ezeken a területeken kissé hűvösebb van. Az Ibériai-félsziget és a Kelet-európai-síkság felett magasnyomás található, így ezeken a tájakon kevés a felhő, sokat süt a nap, itt van a legmelegebb. A Kárpát-medence időjárását szerda estig egy gyengülő sekély ciklon alakítja, amelynek hatására többfelé várható eső, zápor, zivatar.

Fotó: MTI

Magyarország

Egyre inkább szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több helyen várható csapadék, a Dunántúlon eső, zápor, míg keletebbre zivatar is kialakulhat, amit felhőszakadás kísérhet. Éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, továbbra is nagy lesz a csapadékhajlam. Szerdán kezdetben marad a borongós égkép, majd csökkenni és ismét gomolyosodni kezd a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre jóformán mindenütt kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is. Kedden az északnyugati, északi szél elsősorban a Kisalföldön erősödhet meg, szerdán időnként megélénkül a légmozgás. Az intenzívebb záporokat, zivatarokat néhol átmeneti szélerősödés kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 22 és 27 fok között alakul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.