Egyre környezettudatosabbak a magyarok

Csökkent az egy főre jutó hulladék mennyisége Magyarországon, de az illegálisan kitett szemét továbbra is problémát jelent – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 10. 14. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 21-29. között tizenkettedik alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet, amely nemcsak a hulladék csökkentésére, hanem az újrafelhasználásra és az újrafeldolgozásra is felhívja a figyelmet.

Boros Anita elmondta, az illegálisan kihelyezett hulladék sokszor háztartási tárgyakból vagy építési törmelékből áll, ezeket újra lehetne hasznosítani, ezért is van helye az ilyen kampánynak, mint a hulladékcsökkentési hét.

Elmondta azt is, a magyarok egyre környezettudatosabbak, amit a kutatások is alátámasztanak: az Európai Unió év eleji felmérése szerint a magyarok több mint 95 százalékának fontos a környezet védelme, és ebben kimagasló szerepet játszik a hulladékgazdálkodás, az illegális hulladék felszámolása és a hulladék értékként való kezelése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.