Egyre több illegális bevándorló érkezik Olaszországba

Bakondi György elmondta, a migránsok elsősorban Líbiából, Tunéziából és Algériából jönnek.

Forrás: MTI2020. 07. 15. 9:04
null
Porto Empedocle, 2020. július 6. Az SOS Méditerranée nevû nem kormányzati szervezet (NGO) által közreadott kép illegális bevándorlókról a migránsok Európába szállítását végzõ Ocean Viking hajó fedélzetén a szicíliai Porto Empedocle kikötõjében 2020. július 6-án. A Pakisztánból, Nigériából, Eritreából és az észak-afrikai országokból érkezett 180 fõs migránscsoportot az olasz kikötõvárosban állomásozó Moby Zaza karanténhajóra helyezik át. MTI/EPA/SOS Méditerranée/Flavio Gasperini Fotó: Flavio Gasperini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen nőtt az Olaszországba érkező migránsok száma, akik elsősorban Líbiából, Tunéziából és Algériából jönnek – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az SOS Méditerranée nevű nem kormányzati szervezet (NGO) által közreadott kép illegális bevándorlókról a migránsok Európába szállítását végző Ocean Viking hajó fedélzetén a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében 2020. július 6-án. A Pakisztánból, Nigériából, Eritreából és az észak-afrikai országokból érkezett 180 fős migránscsoportot az olasz kikötővárosban állomásozó Moby Zaza karanténhajóra helyezik át. MTI/EPA/SOS Méditerranée/Flavio Gasperini

Bakondi György közölte, az olasz balliberális kormány intézkedései miatt az embercsempészekkel együttműködő civil szervezetek hajói is újra aktívak, és egyre nagyobb számban hoznak migránsokat.

A főtanácsadó hangsúlyozta, az illegális migráció kockázatai – a terrorveszély, a szociális ellátórendszer leterhelése vagy a belbiztonsági problémák – mellett újabban a járványveszély is jelentkezik. A görög migrációs útvonalon érkezők közül 150 koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki eddig – tette hozzá.

„Az a baj, hogy az érkezők nem feltétlenül találkoznak hatósággal, a szűrés is csak azoknál történhet meg, akik találkoztak” – mondta Bakondi György.

Hozzátette, az egyébként is nehéz helyzetbe került Európai Unió számára ez most újabb veszélyt jelent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.