Egyre több pénz marad a magyar családoknál

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy a baloldal az Országgyűlésben számos, a családokat és a vállalkozásokat segítő adócsökkentési javaslatot nem támogatott,

2019. 12. 31. 10:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal mindig adót emel, a kormánypártok viszont az adócsökkentés politikája mellett állnak – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (képünkön) tegnapi sajtótájékoztatóján. A képviselő kiemelte, a Fidesz–KDNP-kormány adócsökkentési politikájával párhuzamosan a magyar gazdaság jobban teljesít, nő a foglalkoztatás és emelkednek a bérek. – Az adócsökkentésekkel több pénz marad a magyar családoknál, a magyar munkavállalóknál és a magyar vállalkozásoknál is – sorolta, kiemelve, hogy 2011 óta csak a családi adókedvezménnyel mintegy 2600 milliárd forint maradt a családoknál.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott, a baloldali önkormányzatok ezzel ellentétben a lakosságot megsarcolják, miközben pofátlanul elkezdték kifosztani a településeket, elvtársi kifizetőhelyekként használva azokat. – A budapesti kerületekben sorra emelik a lakosságot terhelő adókat, Kispesten és Zuglóban jelentősen emelték az építményadót, a telekadót. Nemcsak a fővárosban, hanem az ország más részein is adóemelésekkel kezdtek a balliberális vezetésű önkormányzatok – sorolta Nacsa Lőrinc, példaként említve a siófoki városvezetést.

A politikus hangsúlyozta azt is, hogy a baloldal az Országgyűlésben számos, a családokat és a vállalkozásokat segítő adócsökkentési javaslatot nem támogatott, ilyenek voltak a családvédelmi és a gazdaságvédelmi akciótervek vagy a 2020-as költségvetés. – Ezeket a Gyurcsány vezette ellenzék folyton támadta, a magyar családok költségvetését pedig meg sem szavazták – fogalmazott. Végül közölte, a kormánypártok 2020-ban is azon fognak dolgozni, hogy csökkentsék a családok és a vállalkozások terheit.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Világgazdaság tegnap azt írta, pozitívan alakult tavaly a háztartások jövedelmi helyzete, az egy főre jutó éves bruttó jövedelem mértéke elérte az 1,815 millió forintot, és 10,4 százalékkal volt magasabb, mint 2017-ben. A Központi Statisztikai Hivatal adatait idézve azt írták, az egy főre jutó éves, rendelkezésre álló nettó jövedelem 10,2 százalékos növekedést mutatott, és elérte az 1,432 millió forintot. A reáljövedelmek összege 7,2 százalékkal nőtt 2017-hez képest. A 2018-as fogyasztásról azt írták, az minden csoportban nőtt, az egy főre jutó, összes személyes célú kiadás 1,223 millió forint volt, 10,6 százalékkal haladta meg az előző évi összeget. Az átlagos, 2,8 százalékos fogyasztóiár-emelkedés mellett a fogyasztás reálértéken 7,5 százalékkal bővült. A legnagyobb mértékben a kultúrára és a szórakozásra fordított kiadások emelkedtek, ezt a vendéglátás- és szálláshely-szolgáltatási tételek követték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.