„Egyszer próbálják ki, milyen a saját országuk mellett kiállni”

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt üzente a baloldalnak: a hazájuk melletti kiállás vitákkal járna, de megéri.

2020. 11. 23. 14:02
ORBÁN Balázs; DÖMÖTÖR Csaba
Az államtitkár szerint a baloldal csak a kormánnyal hadakozik. Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László (DK) az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában a kormány múlt heti bejelentését kritizálta, amely szerint Magyarország mintegy 2,5 milliárd eurónyi hitelt vesz fel, ami a képviselő szerint minden magyar embernek 80-90 ezer forintot jelent fejenként. – Csütörtökről péntek reggelre virradóra önök eladósították az országot – közölte Varju, aki hozzátette, erről senkit nem kérdezett meg a kormány, senkitől nem kapott felhatalmazást. Varju szerint a hitel felhasználása kérdéses, ugyanis szerinte nincs érdemi munkahelyvédelem, a munkanélküliek semmi rendkívüli segítséget nem kapnak az államtól, nem volt segítség a családok számára az elmúlt hónapokban. – Ehelyett megvétózták a közös uniós hitelfelvételt és költségvetést, és sokkal rosszabb kondíciókkal vettek fel hitelt – fejezte be felszólalását Varju.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában elmondta, mindig különös, amikor a Gyurcsány-párt figyelmeztet az eladósodás veszélyére. Emlékeztetett, a 2002 és 2010 közötti szocialista kormányzás következtében 50 százalékról 80 százalék fölé emelték az államadósságot, „bagóért adták el a magyar ipart”. Dömötör megjegyezte, hogy az ország jelenlegi kitettsége, a kockázat most sokkal alacsonyabb, és arra kérte az ellenzéket, „ne oktassanak az államadósság kérdésében”. Az államtitkár az uniós vétóval kapcsolatban elmondta, hogy „Brüsszelben egy új zsarolásos eljárást vezetnének be”, amelynek eredményeképpen „bemondásra vehetnének el uniós támogatást”. Kiemelte: a jogállaminak mondott, de ideológiai nyomásgyakorlás 2015-től, a migránsválság óta van napirenden.

Az államtitkár kifogásolta, hogy „a baloldali pártok turbófokozatra kapcsolták a saját országuk elleni” lobbizást. – Azért lobbiznak, hogy Magyarország kevesebb uniós támogatást kapjon – emelte ki Dömötör, aki árulkodónak nevezte Soros György minapi cikkének címét, amely szerint fel kell lépni Magyarország és Lengyelország ellen. Hangsúlyozta: nem a kormány, az egész nép ellen. Dömötör Csaba elszomorítónak nevezte, hogy miközben forrásokat akarnak elvenni hazánktól, nincs egyetlen baloldali párt sem, amely felállt volna, hogy „Ezt azért mégse! Bár vannak vitái a kormánnyal, de az ország ellen mégsem akar kampányolni” – mondta Dömötör. – Egyszer az életben próbálják ki, hogy milyen a saját országuk mellett kiállni, vitákkal jár majd, de higgyék el, megéri – zárta válaszát az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.