Egyszerre buktatták le a rendőrök a vevőt és az eladót

Testvére adataival próbálta meg kivonni magát a rendőri intézkedés alól egy körözés alatt álló drogkereskedő. A rendőrök tudomást szereztek a legfrissebb üzletéről, egyszerre kapcsolták le őt is és vevőjét is, kivonva a forgalomból közel húszmillió forintot érő kábítószert. Régi ügyei miatt azonnal börtönbe került, bűntársát július 24-én tartóztatta le a bíróság.

Forrás: police.hu2020. 07. 24. 15:05
BRFK-PMRFK elfogás
Fotó: vaszkoviktor Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tavaly kezdődött, kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás közben ügyészi engedéllyel végrehajtott titkos nyomozás – telefonlehallgatások, rejtett figyelések – során jutottak olyan információ birtokába a bűnügyi felderítők, hogy július 21-én kora délután milliós drogüzletet ütne nyélbe Budapesten két férfi. A Pest megyei nyomozók a hírt megosztották fővárosi kollégáikkal, mivel az információban budapesti címek is szerepeltek, s így a hatályos jogszabály szerint a területileg illetékes hatóságot is be kell vonni a rendőri intézkedésbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói közösen dolgozták ki a vevő és az eladó előre egyeztetett, azonos időpontban történő elfogását. Az egyik gyanúsítottat Pestszentlőrincen fogták el, amikor elindult volna a találkozóra. A 37 éves M. István a rendőri intézkedés alól testvére adatainak bemondásával próbált kibújni. Erre minden oka megvolt, tudta, hogy ha bukik, azonnal rácsok mögé kerül. Korábban, szintén drogos ügyek miatt, jogerősen kiszabott szabadságvesztését nem kezdte meg, ezért a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási csoportja elfogatóparancs alapján köröztette.

Fotó: Police.hu

A férfi autóját és álnéven bérelt házát a bűnügyi helyszínelők átkutatták. A rejtekhelyeken, hűtőben, fagyasztott élelmiszerek között több millió forintot, kábítószergyanús anyagokat, több tucat színes tablettát, illetve kábítószer előállításához használt anyagokat, csomagolóanyagokat, 40, állatgyógyászatban használt fájdalomcsillapító fiolát foglaltak le, utóbbiak a kristály nevű drog alapanya miatt keresettek a feketepiacon. A helyszínen elvégzett tesztek alapján a lefoglalt anyagok amfetamint tartalmaznak, igazságügyi vegyész szakértő elemzi majd a kábítószernek minősülő vegyszer pontos összetevőit, hatásfokát, hígítási arányát. A bűncselekmény minősítése szempontjából jelentős a drog ereje.

Fotó: Police.hu

A pestszentlőrinci rajtaütéssel egy időben a befuccsolt üzlet másik érintettjéhez, a 43 éves R. Bélához a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni osztályának, valamint bűnügyi bevetési osztályának munkatársai kopogtak be. A férfi megbilincselése után kőbányai lakását átkutatták, több millió forintot, 135 ketaminos fiolát, digitális mérleget, simítózáras nejlontasakok tömegét, kábítószergyanús – többek között 1,2 kilogramm, a gyorsteszt alapján amfetaminra pozitív – anyagokat foglaltak le.

A körözés okán büntetés-végrehajtási intézetbe vitt M. István ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya, R. Béla ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztálya indított eljárást. A rendőrök összehangolt akciójának köszönhetően közel 34 millió forint, valamint jelenleg megbecsülhetetlen feketepiaci értékű – a hígítástól függ a mennyiség, az ár, akár százmillió forint is lehet a végösszeg – kábítószert foglaltak le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.