Együtt bűnözhetett a feldarabolt áldozat és gyilkosai

Erőszakos bűncselekményeket követhetett el a kettős darabolás férfi áldozata és vélt gyilkosai.

2020. 08. 18. 14:22
null
Štefan J. és barátnője, Enikő P. holttestét feldarabolták és Pilisszentivánon ásták el. Fotó: képkivágás a Készenléti Rendőrség videójából.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem zárult le a nemzetközi nyomozás a Marina parki kettős emberölés gyanúsítottjainak elfogása után. A nyomozók mind Szlovákiában, mind Magyarországon folytatják a vizsgálatot a darabolós gyilkosság kapcsán, tudta meg szlovák hatósági forrásból a Magyar Nemzet.

A szlovák Narodna Kriminálna Agentura (NAKA – Nemzeti Büntetőügynökség) hivatalosan csak annyit ismert el, nyomozóik azt is vizsgálják, hogy a gyilkosság gyanúsítottjai más erőszakos cselekményeket elkövethettek-e mind a Szlovák Köztársaságban, mind pedig Magyarországon.

Arról azonban egyelőre nem akarnak beszélni, hogy a gyanúsítottaknak pontosan mely erőszakos bűncselekményekben való szerepét vizsgálják. Arról is hallgatnak, hogy ezzel párhuzamosan a szlovák férfiáldozat, valamint a meggyilkolásával gyanúsított szlovák állampolgár esetleges közösen elkövetett bűncselekményeit milyen mélységben vizsgálják.

Mint ahogy arról lapunk beszámolt, a NAKA és a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály életvédelmi nyomozói nemzetközi nyomozócsoportot hoztak létre 2018-ban, miután Pilisszentiván külterületén megtalálták két szlovák állampolgár négyfelé vágott holttestének elásott darabjait. A két ország legfőbb ügyészének az engedélyével létrehozott, specialistákból álló nyomozócsoportjának „Legenda” kódnevű akciója tisztázta a szlovák állampolgárok, a 43 éves Štefan J. és barátnője, a 29 éves Enikő P. meggyilkolásának részleteit, két gyanúsítottat is megnevezve. Az eddigi megállapítások szerint még 2016-ban a Marina Parkban, egy bérlakásban a 42 éves szlovák Norbert K. lőtte fejbe az áldozatokat, majd feldarabolta és a 41 éves magyar H. Zsolt segítségével a Pilisbe szállították a maradványokat, ahol együtt elásták azokat. H. más erőszakos bűncselekmények miatt letartóztatásban van Magyarországon, Norbert K.-t pedig letartóztatta az illetékes nyomozási bíró. A Párkány környéki Norbert K. azt állítja: mindent a magyar társa, H. Zsolt tett, ő csak segített eltüntetni a négyfelé vágott holttesteket.

A darabolós gyilkosságról beszámoló nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott: Štefan J.-t nemzetközi körözéssel keresték a szlovák hatóságok, miután 2014-ben megszökött az erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt kapott nyolcéves fegyházbüntetése elől. Ekkor érkezett Budapestre, ahol hamis iratokkal bérelte ki a Marina Parkban azt a lakást, ahol aztán megölték őt és barátnőjét – utóbbi rosszkor volt rossz helyen. Štefan J.-t a bujkálásban Norbert K. segítette, akivel még Szlovákiában együtt követtek el több erőszakos bűncselekményt, miután Štefan J. saját maffiacsoportot alapított. Štefan J.-t négyszer büntették Szlovákiában fegyverrel való visszaélés, közokirat-hamisítás, zsarolás és emberrablás miatt. Ez utóbbiért kapta a nyolcéves fegyházbüntetést, majd szökött el Szlovákiából a későbbi áldozat. Ezenfelül büntetőeljárás folyt ellene adócsalás, bűnszervezet alakítása és erőszakos bűncselekmények miatt. Norbert K. a börtönben ismerte meg Štefan J.-t, amikor 2006-ban és 2007-ben együtt ültek. Norbert K.-t zsarolás, testi sértés, garázdaság és fegyverrel való visszaélés miatt ítélték el hazájában. 2008 és 2014 között Magyarországon elkövetett erőszakos bűncselekmények miatt magyar fegyházban ült, majd kiengedték és hazatért, hogy néhány hónap múlva már Štefan J. szökését segítse.

A „Legenda” akció folytatódik

A NAKA és a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály szervezett bűnözési, illetve életvédelmi nyomozói Norbert K. és H. Zsolt közösen elkövetett bűncselekményei mellett megvizsgálnak minden olyan 2014 óta Szlovákiában és Magyarországon történt erőszakos, maffiajellegű megoldatlan bűncselekményt, amihez köze lehetett az áldozatnak, Štefan J.-nek és Norbert K.-nak. Egyelőre nem zárható ki, hogy 2015-től a duó H. Zsolttal trióvá bővült.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.