Elbarikádozta magát egy rab

2019. 05. 04. 12:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A börtön kommandósainak kellett közbeavatkozniuk, amikor egy ön- és közveszélyes fogvatartott eltorlaszolta a zárkája ajtaját. Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumában egy rab azért barikádozta el magát, mert át akarták szállítani a Szegedi Fegyház és Börtönbe. A férfi viszont nem akarta elhagyni az objektumot, és közölte, hogy megszúrja a közelébe merészkedő fegyőröket. Az elítélt megrongálta a zárkát, majd a csaptelepből letört egy fémdarabot – tájékoztatott tegnap a múlt pénteken történtekről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Az intézet parancsnoka a törés-zúzásnál döntött úgy, hogy beveti a BVOP központi műveleti egységét. Az alakulat feladatai között szerepel többek között a fogvatartottak mozgatása, a rendkívüli események felszámolása, valamint az intézet belső rendjének megőrzése.

A helyszínre érve a kommandósok hiába próbáltak meg beszélni az elítélttel, a kapcsolatfelvétel sikertelen volt. Ezért az egység tagjai betörtek a zárkába, pajzzsal a falnak nyomták az elítéltet, majd földre vitték és megbilincselték. Az intézkedés során a rab a letört fémmel az egyik fegyveres karját megpróbálta átszúrni, azonban a testpáncélnak köszönhetően nem sérült meg. Az eredményes műveletnek köszönhetően az ön- és közveszélyes fogvatartott sem sérült meg, s végül a szegedi börtönbe vitték.

A BVOP tájékoztatása szerint az elmúlt években csökkent a hasonló ügyek száma: tavaly 17 ezer fogvatartottból mindössze negyven elítélt követett el hivatalos személy elleni erőszakot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.