Elég volt kérdeznünk: eltűnt a szemét egy része a Szilas-patak mellől

Évek, évtizedek óta gyűlik a szemét a Szilas-patak XV. kerületi szakaszán, amely az önkormányzat felügyelete alá tartozik. A környék kiváló kirándulóhely a közelben élőknek, sokan ki is használják az általa nyújtott lehetőségeket. Csak a lerakott hulladék zavaró. Bár most, hogy rákérdeztünk a felügyelet rendjére, rögtön eltűnt a szemét egy része.

Kerékgyártó György
2021. 03. 09. 21:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint fotónk is tanúsítja, március 7-re, vasárnap reggelre virradóan hulladékokat tartalmazó zsákokat rakott le valaki a XV. kerületben, a Szilas-patak mellett, az Ázsia Center mögötti hídnál. Nem ez volt az első szeméthalom, ami megjelent a területen. Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, a patak túlpartján elég volt októberben kivágni az erdőrészt, az év végére már szeméthalmok jelentek meg a letarolt területen.

A szemetelés folyamatos a területen. Ezt március 7-én fotóztuk, azóta már eltakarították
Fotó: Kerékgyártó György

A patak mellett húzódó fás, bokros sávot, valamint a túloldalon található erdős részeket sajnos gyakran használják ismeretlenek hulladéklerakónak, a sittes zsákoktól a gumiabroncsokon át a háztartási eszközökig, a bútorokig gyakorlatilag bármit képesek ide kihajigálni. A híd mellett, ahová március 7-ére a zsákokat helyezték, vagy egy éven át egy szállás nyomai hevertek szerteszéjjel: matrac, ruhák, takarók.

Január elején még így festett az Ázsia Center mögötti híd feljárata
Fotó: Kerékgyártó György

A patak túloldalán, a nemrég kiirtott, Turjános nevű természetvédelmi terület erdejében mindenütt a XV. kerületi önkormányzati rendészet kordonjait látni, ebből arra következtettünk, hogy az Újpalotához közelebb eső oldal is a rendészet felügyelte alá tartozik. Tájékoztatást kértünk az önkormányzat hatósági főosztályától március 3-án szerdán, de nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Pénteken írásban emlékeztettük a főosztályt, hogy a kérdéseinket fontosnak gondoljuk. Választ újra nem kaptunk, de vasárnap reggelre a patak Ázsia Center felőli oldaláról eltűnt a korábban lerakott hulladék, sőt az újabb adagokat is elszállították.

Március 7-ére végre, hosszú idő után eltakarították innen a lerakott szemetet
Fotó: Kerékgyártó György

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.