Elfogták a 2008-as csépai gyilkosság vélt elkövetőit

Értékelő-elemző munka és DNS-vizsgálat alapján fogták el a gyanúsítottakat az idős csépai asszony agyonverése ügyében.

2020. 12. 15. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értékelő-elemző munka során azonosították, majd elfogták a Csépán 12 éve történt emberölés egyik gyanúsítottját, aki beismerte tettét, jelentette be ma sajtótájékoztatón Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség főosztályvezetője.

Petőfi Attila vezérőrnagy jelentette be ma a 2008-ban Csépán történt emberölés gyanúsítottjainak elfogását
Fotó: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépa településen, a Béke utcában 2008. november 20-ra virradóra ismeretlen tettesek agyonverték, majd kirabolták a családi házban élő 79 éves asszonyt.

Az alapos helyszíni szemle során nagy mennyiségű nyomot, esetleges bizonyítékot rögzítettek. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy az idős asszonyt testszerte bántalmazták a támadói.

A fejét tizenhét súlyos, köztük több halálos erőbehatás érte, a halálát azonban fulladás okozta, a tettesek párnával megfojtották.

A helyszíni szemle azt is megállapította, hogy az elkövetők vélhetően ki is rabolták áldozatukat. Az például látszott, hogy az idős asszony füléből kitépték a fülbevalóit.

A megyei nyomozók gyakorlatilag a teljes települést, mind az ezerhatszáz lakót elszámoltatták. A rendőrség 2009 márciusában egymillió forint nyomravezetői díjat is kitűzött, ám hiába. Miután nem sikerült az elkövetőket azonosítani, a nyomozást 2010-ben felfüggesztették.

A Petőfi Attila vezette főosztály életvédelmi nyomozói idén tavasszal vették elő az aktákat. A mindenre kiterjedő értékelő-elemző munka eredményeként az áldozat felsőruházatáról rögzített idegen DNS-profilt kezdték vizsgálni. Összevetették a Csépán és a kistérségben élő, korábban vagyon, illetve élet elleni bűncselekmények elkövetőinek DNS-ével. Így azonosították az idén 32 éves öcsödi P. Károlyt, akit december 9-én őrizetbe vettek. Aznap még tagadta, hogy köze volna a csépai gyilkossághoz, ám a jól felépített kihallgatási taktikának köszönhetően december 10-én már

teljes körű beismerő és feltáró vallomást tett.

Eszerint a 36 éves öcsödi rokonával, F. Istvánnal tervelték ki, hogy kirabolják az idős asszonyt. Aznap éjjel csuklyát húztak, elvágták a családi háznál lévő telefonvezetéket, majd az egyik ablak üvegét kivágva jutottak be a házba. Súlyosan bántalmazták az idős asszonyt, majd két gyűrűjével és a füléből kitépett fülbevalójával távoztak.

F. Istvánt is őrizetbe vették, ő azonban egyelőre mindent tagad.

A bíróság elrejtőzés, szökés veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.