Elfogták a brutális váci rablót

A Budapest Környéki Törvényszék döntése alapján őrizetbe került az a 33 éves férfi, aki szokatlan, megmagyarázhatatlan kegyetlenséggel bánt el egy nála kétszer idősebb, gyenge, törékeny asszonnyal, aki ráadásul nem is ellenkezett, nem is sikoltozott a sokkhatástól, amikor a rabló megtámadta. A rendőrök a rablás után egy héttel, augusztus 4-én fogták el az elkövetőt.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2020. 08. 05. 11:53
Váci rabló elfogása
Fotó: Sagyibó Melinda Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy helyi üzembe indult dolgozni július 28-án kora hajnalban egy 65 éves váci asszony. A híd lábánál valaki hátulról átkarolta, elkapta a nyakát, behúzta a bokrok közé és vadul, kegyetlen módon ütni kezdte. Az áldozat később elmondta a rendőröknek, annyira megijedt, hogy sem ellenkezésre nem volt képes, sem sikoltozni, kiabálni, az első meghökkenés okozta kiáltás után egy árva hang sem jött ki a torkán. A támadó ennek ellenére többször ököllel megütötte, száját tenyerével betapasztotta, közben erőszakkal kitépte a nő fülbevalóit, letépte arany nyakláncát, lehúzta gyűrűit, elvette táskáját, telefonját, majd durván lelökte a földre és elfutott.

A sértett negyedórás sokk után tudott csak feltápászkodni, elgyalogolt pár száz méterre levő munkahelyére, onnan kértek munkatársaival rendőri segítséget. A járőrök mentőt hívtak a súlyosan sérült áldozathoz. A kórházban kiderült, hogy eltört az állkapcsa, maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. A rendőrök nyomkövető kutyával is megpróbáltak a rabló után eredni, de a kutya egy idő után elvesztette a szagot, a tettes ötszáz méterre a rablás helyszínétől valamilyen járművel mehetett tovább. A kora hajnali időpontban nagyon nehéz volt szemtanúkat keresni, az elkövetőhöz köthető információkat gyűjteni. Egyhetes nyomozás után jutottak olyan információkhoz, hogy a rabláshoz köze lehet egy 33 éves, csörögi férfinek, aki a támadás után aranyékszereket kínált eladásra.

Az alkalmi munkákból élő férfit kihallgatták, pár perces mellébeszélés után beismerte, hogy ő volt a hajnali támadó. Pénzhez akart jutni, a rablás éjjelén céltalanul bolyongott Vácon, azt nézte, honnan tudna ellopni olyan tárgyat, amiért kapna pár ezer forintot a reggeli piacon. A nőt követni kezdte, majd amikor egy sötét, bokros részhez értek, hátulról megtámadta. Nem tudta megmagyarázni, miért bántalmazta kegyetlen módon az ellenállásra képtelen törékeny asszonyt. Azt mondta sietett, ezért nem törődött a fülbevaló kikapcsolásával sem, és csak durván kitépte az ékszert. Miután áldozatát minden értéktárgyától megfosztotta, elfutott a vasútállomásig, az első Csörög felé tartó vonattal hazautazott. Az ékszereket 47 éves élettársával még aznap délelőtt eladták, a kapott pénz egy részéből tartozásukat fedezték, a többiből cigarettát és ételt vásároltak.

A váci rendőrkapitányság munkatársai a rabolt ékszereket egy zálogházban megtalálták és lefoglalták, az élettársa ellen orgazdaság gyanúja miatt indítottak eljárást. A 33 éves csörögi férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – rablás és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés gyanúja miatt indult eljárás. A kegyetlen rablás miatt nyolcéves börtönbüntetésre számíthat, a maradandó fogyatékosság kárpótlásaként élete végéig járadékot fizethet a sértettnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.