Elfogták a Fő utcai tragédia miatt felelőssé tehető drogdílert

A 17 éves fiú visszafordíthatatlan agysérüléseket szenvedett, jelenleg gépek tartják életben.

Forrás: BRFK2020. 05. 14. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták csütörtök délelőtt a budapesti dílerét azoknak a fiataloknak, akik közül az egyik kábult állapotban kiugrott a Fő utca egyik második emeleti lakásának ablakából – mondta el online sajtótájékoztatón Balotai Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztály vezetője.

Az ezredes ismertetése szerint május 9-én egy balatoni nyaralóban egy érdi és öt kaposvári fiatal férfi elhatározta, hogy Budapestre utaznak, ahol az interneten keresztül kibéreltek egy Fő utcai, második emeleti lakást. Útközben egyikük telefonon kábítószert rendelt, amiért el is ment a VIII. kerületi Kálvin térre, ahol kifizette a dílert, majd ő is a Fő utcába ment. A bérleményben csatlakozott hozzájuk még egy érdi férfi és három fiatal lány, majd alkoholt és drogot fogyasztottak.

Hajnali egy óra és fél kettő között az egyik érdi, 17 éves fiatal zavarttá és agresszívvá vált az elfogyasztott kábítószertől, törni, zúzni kezdett a lakásban. Közben betörte a szobaajtó üvegét, a cserepek megsebesítették, ezért a társai mentőt hívtak hozzá. A még mindig tomboló fiatal megpróbált kiugrani a szoba ablakából, de az egyik lány ekkor még el tudta kapni. A fiatal azonban kitépte magát a karjaiból, átszaladt a másik szobába, ahonnan az ablakon át kivetette magát a járdára.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Korábban a fiú apja azt nyilatkozta, hogy gyermeke olyan koponyasérüléseket szenvedett, hogy visszafordíthatatlanok az agysérülései, gépek tartják életben.

Balotai Attila ezredes elmondta azt is, hogy a lakásból öt fiatalt előállítottak a történtek után a rendőrkapitányságra. Náluk a vizeletvizsgálat THC és amfetamin fogyasztását mutatta ki. Mind az öt fiatalt kábítószer-birtoklással gyanúsították meg.

A kihallgatások során beszerzett információk alapján szerdán azonosították a Kálvin téren drogot eladó 25 éves fiatalembert is, akit VIII. kerületi lakásán ma délelőtt elfogtak és előállítottak. Ugyancsak előállították a díler 21 éves barátnőjét, akinél kábítószert találtak. A házkutatás során többféle drog is előkerült. A barátnőt kábítószer-birtoklással, a 25 éves dílert kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg.

Utóbbi letartóztatását holnap kezdeményezik az ügyészség útján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.