Elfogták a hóhányókat

Betartotta a Maradj otthon felhívást az a budapesti férfi, aki otthonában dolgozott, amikor észrevette, a szomszéd ház ablakából betörők ugrálnak ki. Rendőrt hívott, a járőrök pár perc múlva már el is fogták a kétszemélyes tolvajbandát.

Végh Attila
2020. 03. 27. 15:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Otthonában dolgozott március 23-án kora délután egy férfi Budakeszin. 14 óra körül vette észre, a vele szemben levő ház ablakából két férfi ugrik ki, kezükben tömött zacskókkal. Beszálltak egy, az utcán várakozó autóba majd elhajtottak. A szemtanú az autó rendszámát is feljegyezte, ezután hívta a 112-es segélyhívó vonalat, megosztva értesüléseit a rendőrség Tevékenységirányítási Központjának ügyeletesével.

A rendőrök kikövetkeztették, a szemtanú által elmondottak alapján az autó Budapest felé halad, ezért budakeszihez közel eső kerületek járőreinek körözést adtak ki a járműre. A BRFK XII. kerületének tíz perccel a betörésről érkező bejelentés után figyeltek fel a menekülő autóra a Szilágyi Erzsébet fasoron. Két járőrkocsi megelőzte, fékezéssel bevágva által el az autó útját, a nyomozók pedig a megállásra kényszerített jármű mögött zárták el az utat.

Fotó: ORFK

Az autó vezetőjét és utasát a helyszínen elfogták. A kocsi hátsó találtak egy műanyag zacskót, tele ékszerekkel, órákkal, készpénzzel, mellette klasszikus betörő alapkészlettel – kesztyű, csavarhúzó, feszítővas, zseblámpa- együtt. Három zacskónyi zsákmányt a betörés helyszínének közelében találtak meg a nyomozók. A vizsgálat közben kiderült, a páros több házba is becsöngetett aznap délután azzal, hogy a márciusban egy napra visszanéző télben hólapátolást válalnának, díszletként erre alkalmas szerszámot is vittek magukkal. Ez csak arra volt jó, hogy terepszemlét végezzenek, hol nincsnek otthon, hol nem nyitnak ajtót csengetésükre.

Az első ilyen családi házba be is törtek, több műszaki cikket is összepakoltak, de végül csak az ékszerekkel és bankókkal teli kis zacskót vitték magukkal. Az egyik betörő, a 27 éves mátészalkai L. Zoltán egy, a zsebében rejtegetett értékes órától úgy próbált meg megszabadulni, hogy azt előállítása során, amikor beültették a rendőrautóba annak hátsó ülése és a háttámla közötti résbe próbálta betuszkolni.

Őt is és a Budapesti, 24 éves B. Máriót is őrizetbe vették, lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

Fotó: ORFK

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.