Elfogtak a rendőrök egy rémhírterjesztőt

A pécsi férfi a „nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő” nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt fogtak el és hallgattak ki egy férfit Pécsen – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Azt írták, a 44 éves pécsi férfi a „nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő” nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé csaknem egy hónapon át az egyik legnagyobb közösségi oldalon.

A posztokban azt híresztelte, hogy a koronavírus-járvány „csupán egy titkos hatalomátvétel részét” képezi, ennek „bizonyítására” pedig hamis internetes videókat osztott meg és a profilján megjelent hozzászólásaiban elferdítette a hírek tényleges tartalmát.

A rendőrök a házkutatás során informatikai eszközöket foglaltak le.

A férfit rémhírterjesztés miatt csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.