Elfogyóban Budapest hídpénze

Már a jövő héten egyeztetést kezd a főváros a kormánnyal a Lánchíd felújításáról – jelentette be Karácsony Gergely tegnapi Facebook-bejegyzésében.

Magyar Nemzet
2020. 01. 04. 11:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a jövő héten egyeztetést kezd a főváros a kormánnyal a Lánchíd felújításáról – jelentette be Karácsony Gergely tegnapi Facebook-bejegyzésében.

A főpolgármester álláspontja szerint még mintegy húszmilliárd forint hiányzik a beruházáshoz, és át kell gondolni annak műszaki tartalmát is. A húszmilliárdos forráshiány azért érdekes, mert a szeptemberi tenderbontáson az alagút, a Lánchíd és pesti hídfő villamos-aluljárójának felújítására a legalacsonyabb árajánlat 35,8 milliárd forintról szólt, amiből 23,4 milliárd forint állt akkor még rendelkezésre, így a hiány a Karácsony által említettnél jóval kisebb, 12 milliárd forint volt. Az ellenzéki politikus azt is bejelentette: elkerülendő a további állagromlást, mától kitiltják az öt tonnánál nehezebb járműveket a Lánchídról, később pedig a budapestiek megkérdezésével döntenek a Lánchíd esetleges funkciómódosításáról.

Karácsony reagált azokra a sajtóhírekre is, amelyek szerint a 3-as metró oroszországi újjáépítésből elsőnek visszaérkezett kocsijainak padlólemezét megette a rozsda. A főpolgármester szerint a korrózió a korszerűsített 222 orosz metrókocsiból csak hat darabot érintett, amelyeket a gyártó garanciálisan, kötbér mellett kijavított. Az ellenzéki politikus azonban azt is bejelentette, hogy a metróbeszerzés ügyében átfogó vizsgálatot indítanak. Egyúttal cáfolta azt a hírt is, amely szerint már most további szerelvények kellenének a növekvő kihasználtságú 4-es metróvonalra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.