Élhető, zöld Kőbányát építenek

A kőbányai ellenzék eltávolodott a baloldali gondolatoktól és riasztó jövőképet fest, hogy már a választások előtt összevesztek a pozíció­osztogatások miatt – nyilatkozta lapunknak D. Kovács Róbert Antal polgármester, aki az őszi önkormányzati választáson újra ringbe száll a városrész vezetéséért. A vezető egy zöld Kőbányáért kíván dolgozni, ahol mindenki megtalálja a munka és a lakhatás feltételeit.

2019. 09. 03. 10:36
null
A városrész első embere a megújult Óhegy parkban Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Messze van az ellenzék a baloldali gondolatoktól Kőbányán. Egy dolgot lehet rajtuk érezni: a hataloméhséget – nyilatkozta lapunknak D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere. A városrész vezetője az értékek hiányát az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjének korábbi, botrányt kiváltó kijelentésével érzékeltette: Somlyódy Csaba jelenlegi önkormányzati képviselő 2017-ben azzal került be a hírekbe, hogy „migránsnak” nevezte a kerületbe dolgozni érkező vidékieket.

– Megsértette, megalázta a munkavállalókat, óriási felháborodást keltett – emlékeztetett a polgármester. Hozzátette, Kőbányán sokakkal beszélt, a többség véleménye szerint így minősíteni, kategorizálni honfitársainkat abszolút nem baloldali gondolkodásra vall. D. Kovács Róbert Antal szerint a kijelentés mögött az állhat, hogy az ellenzék nem talál fogást a jelenlegi városvezetésen, és inkább megpróbál álproblémákat kreálni.

A városrész első embere a megújult Óhegy parkban
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Bár a kerületben az ellenzéknek közös polgármesterjelöltje van, egyedülálló módon a választókerületek szintjén külön indul a Jobbik és az LMP is a baloldali összefogás mellett, saját képviselőjelölteket állítva. – Nyilván a teljes összefogás hiánya gyengébb szereplést feltételez – mondta a polgármester. Közölte: azt rossz előjelnek tekinti, hogy az ellenzék már a választások előtt, „amikor a tortát még meg sem sütötték, annak felszeletelésén vitatkozik”. D. Kovács arra utalt, hogy az LMP-s jelölt azért indult külön, mert az ellenzékiek nem voltak hajlandóak alpolgármesteri helyet felajánlani neki. Mint lapunk korábban megírta, a DK fővárosi közgyűlési képviselője, Gy. Németh Erzsébet vétózta meg az LMP-s Tóth Balázs alpolgármesteri álmait – még az ajánlásgyűjtés kezdete előtt. – Számomra ez nagyon rosszat vetít előre, hogy már a választások előtt pozíciókról beszélnek. Mi történne a választások után? – tette fel a kérdést a polgármester. Kiemelte: az elmúlt években rendbe tették a kőbányai költségvetést, ebből pedig egy esetleges baloldali városvezetés a pártkatonák éhes száját igyekezne betömni. – Ez nagyon riasztó jövőt vetítene előre a kőbányaiaknak – mondta.

D. Kovács Róbert Antal, aki újra indul ősszel a városvezetői posztért, az eredményekről beszélve emlékeztetett: az egyik nagy portál felmérést készített pár évvel ezelőtt arról, hogy melyik fővárosi kerület milyen hatékonyan fejlesztett az elmúlt évek során, és az eredmények szerint a legnagyobb ugrás Kőbányán történt. – Világosan látjuk a célt. Azt szeretnénk, hogy minél több esztétikus, zöld terület, igényes lakókörnyezet legyen a kerületben, ahol mindenki megtalálja a munka és a lakhatás feltételeit – fogalmazott a városvezető.

A jövőben elkészülő vagy már épülő beruházások közül a megújuló Közlekedési Múzeumot és a Hungexpo területén épülő új kongresszusi központot emelte ki, valamint az épülőben lévő új Egészségházat. A polgármester hangsúlyozta, hogy megnőtt a zöld területek aránya a kerületben, számos köztér – például az Óhegy park, az Újhegyi sétány – újult meg, valamint egy komoly játszótér-felújítási projekt is befejeződött, és nemsokára kezdődik a második ütem. A polgármester egy zöldebb Kőbányát képzelt el: a kerékpárutak és az alternatív közlekedési módok fejlesztését tűzte ki célul. – Nagyon fontos, hogy fenntarthatóan fejlődő várost építsünk. A fejlesztések során kiemelten figyelünk a környezetre – emelte ki a városvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.