Elhunyt Sebestyén Tamás

A Magyar Nemzet korábbi elnök-vezérigazgatója Párizsban hunyt el a 94. életévében.

2020. 12. 05. 8:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020. november 30-án, életének 94. évében Párizsban elhunyt Sebestyén Tamás (Thomas Tibor Sebestyén), a Magyar Nemzet korábbi elnök-vezérigazgatója – tudatta lapunkkal a család. Budapesten született, családjával 1938-ban vándorolt ki Londonba. Az Oxfordi Egyetemen végzett tanulmányait követően az ötvenes években Franciaországba költözött, ahol a gazdasági élet meghatározó alakjává vált, évtizedeken át több neves médiavállalat élén (mint például az Express-csoport) töltött be csúcsvezetői pozíciót. 

Annak ellenére, hogy már gyermekkorában elhagyta Magyarországot, egész életében szoros szálak fűzték Budapesthez, a magyar kultúrához, itthoni barátaihoz és a magyar nyelvhez. A magyar–francia kapcsolatokat a gazdasági életben is fontosnak tartotta építeni, a rendszerváltást követően néhány évig a Magyar Nemzet elnöki pozícióját is betöltötte. 

Élete utolsó évtizedeiben egyre többet járt haza, az év jelentős részét Budapesten töltötte. Akaratának megfelelően gyászszertartás nem lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.