Elindult a chartergépes szezon a sármelléki repülőtéren

Több mint 80 utassal a fedélzetén érkezett meg Frankfurtból szombat délután a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra a Lufthansa idei első charterjárata, amelyet már 18 éve működtet a német tulajdonú hévízi Mutsch Ungarn Reisen.

Forrás: MTI2019. 04. 27. 20:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CRJ 900 típusú gépen érkező vendégeket Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke köszöntötte, aki az MTI érdeklődésére elmondta: a Sármellékre érkező charterjáratokkal elsősorban Hévízen, továbbá Zalakaroson és Kehidakustányban pihenő vendégeket szállítanak. A szálláshelyek a korábbi évekhez hasonlóan idén is összesen mintegy 50 ezer vendégéjszakát remélnek a térségében a – más szervezésben is érkező – repülőgépes turistáktól, ami azt bizonyítja, hogy szükség van a regionális reptérre – tette hozzá.

Kiemelte: az utóbbi években drasztikusan visszaesett Németországból az autóbuszos turisták száma, miközben változatlanul népszerűek a repülőgépes utak. A légi úton érkezők ráadásul átlagosan két hétig maradnak, kifejezetten a gyógyszolgáltatásokért érkeznek, és értékelik, hogy Magyarország biztonságos úti célnak számít.

Kultsár Judit, a németországi charterek üzemeltetését szervező Mutsch Ungarn Reisen ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: idén Frankfurtból a Lufthansa, Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból pedig a cseh CSA légitársasággal szerződtek az utasok szállítására. Az október közepéig tartó szezonban Frankfurtból – egy öthetes szünetet leszámítva – hetente, a másik három városból kéthetente érkeznek szombati napokon a gépek, az igényre jellemző, hogy a tavaszi járatokra már januárban elkelt az összes hely.

A légi úton érkezők nemcsak a zalai fürdőhelyeket keresik fel, de Bükfürdő és Sárvár is az úti célok között szerepel, nyáron pedig a Balaton-parti szállodák és magánszálláshelyek iránt érdeklődő utasaik is vannak – jegyezte meg Kultsár Judit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.