Elindult a nyomozás a gyanús tiszaújvárosi ingatlanügyekben

Eljárás indult a balliberális vezetésű Tiszaújvárosban, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény a korábban lapunkban is bemutatott gyanús ingatlanügyek és egy megbízási szerződés kapcsán. A nyomozó hatóság Csikász Gábor (Fidesz) feljelentése alapján vizsgálódik, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

2021. 06. 03. 6:30
null
A baloldali többség furcsa üzleteket kötött Fotó: /Ádám János Forrás: Észak-Magyarország/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárás folyik ismeretlen tettes ellen a tiszaújvárosi ügyekben – tájékoztatott lapunk megkeresésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hozzátették: az adatok, információk beszerzése jelenleg is folyamatban van. Rámutattak arra, hogy az eljárás sikeres lefolytatása érdekében egyéb információt nem áll módjukban közölni. Előzőleg, mivel az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (KR NNI) tettek feljelentést, az Országos Rendőr-főkapitányságon érdeklődtünk, és onnan irányítottak az illetékes hatósághoz.

A baloldali többség furcsa üzleteket kötött
Fotó: Ádám János / Észak-Magyarország/

Mint arról korábban beszámoltunk, Csikász Gábor tiszaújvárosi ­Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő a KR NNI-hez fordult, és ismeretlen elkövető ellen tett feljelentést több gyanús ügyben. Csikász szerint több, akár a jogszabálysértés gyanúját is felvető adásvétel zajlott le az elmúlt években a balliberális vezetésű településen. Ezekről az ügyletekről annyi derült ki, hogy

ha a város, illetve annak cége adott el, akkor a vevő számára rendkívül kedvező áron tették, ám ha vásároltak, akkor lényegesen mélyebben nyúltak zsebbe.

Fény derült egy gyanús megbízási szerződésre is, ahol a kifizetéseket aggályos teljesítésigazolások alapján hajtották végre.

– Képviselőként minden lehetséges lépést megtettem, hogy a gyanús eseteket tisztázzam helyben, azonban zárt ajtókba és kitérő válaszokba ütköztem a szocialista városvezetés részéről. Több kérdést is feltettem a jegyzőnek, aki válaszra sem méltatott vagy kitérő válaszokat adott az ingatlanokkal, illetve a polgármesteri tanácsadói megbízással kapcsolatban – mondta korábban Csikász Gábor.

A politikus hozzátette: mivel nem maradt más út, ezért fordult a KR NNI-hez és tett feljelentést. Az ügy kirobbanásakor megkerestük a város jegyzőjét, aki állította: minden ügylet törvényes volt.

Mivel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség a nyomozásról nem árul el részleteket, nem tudjuk, hogy a vizsgálat a feljelentésben foglalt ügyek mindegyikét érinti vagy sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.