Elítélték a pandémia miatt robbantást ígérő P. S.-t

Molotov-koktéllal csinál rendet a szupermarketben, ígérte telefonon P. S. a pandémia miatti korlátozó intézkedések be nem tartása miatt.

2021. 02. 04. 13:32
Gödöllői Rendőrkapitányság HÉV szatír helyszín
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette és falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre az ötvenéves P. S. ellen. A férfit csütörtökön bűnösnek mondta ki a törvényszék

közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében, ezért őt egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte korábbi, felfüggesztett szabadságvesztéseinek végrehajtását.

 

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség és a vádlott is fellebbezett. A Fővárosi Főügyészség azért jelentett be fellebbezést, hogy a fenyegetőzéssel megvalósult bűncselekményt a másodfokú bíróság terrorcselekménnyel fenyegetés bűntetteként minősítse, és súlyosítsa a büntetést.

A vád lényege szerint P. S. a pandémia első hulláma idején, április 23-án reggel felhívta a rendőrség segélyhívó számát azzal, hogy a Covid–19 vírus miatti járványhelyzet ellenére egy angyalföldi szupermarketben túl sok ember tartózkodik, és kérte a rendőrség intézkedését. Aznap délután ismét felhívta a segélyhívót, hogy a reggeli bejelentése óta semmilyen változás nem történt, majd közölte:

a rendőrségnek két napja van arra, hogy rendet tegyen, különben maffiamódszerekkel ő fog, bemegy egy Molotov-koktéllal, és megszünteti a kifogásolt helyzetet.

A telefonhívás során a vádlott a multinacionális vállalatok járványhelyzet idején tanúsított magatartását kifogásolta, illetve antiszemita jellegű kijelentéseket is tett, majd közölte, hogy ha a rendőrség nem intézkedik, akkor majd ő zárja be a boltot egy benzines palackkal. Ezt követően lement az áruházhoz, és annak falára, valamint hirdetőtáblájára alkoholos filccel különböző antiszemita és trágár kifejezéseket írt.

A BRFK bevetési rendőrei még aznap elfogták a férfit, a XIII. kerületi nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki. A Fővárosi Főügyészség szeptember 10-én emelt vádat P. S. ellen, azt indítványozva, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje a férfit börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és rendelje el két, korábban felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását.

P. S. tavaly november 10-én a perelőkészítő ülésen beismerte, hogy

elkövette a vádban terhére róttakat, ám azok szerinte nem bűncselekmények,

így február 4-re tűzték ki a bizonyítási eljárást és a határozathozatalt.

A per a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.