Eljelentéktelenedik az Európai Néppárt, ha nem tér vissza a kereszténydemokráciához

Eljelentéktelenedik az Európai Néppárt ha nem tud visszatérni a konzervatív értékekhez és az űrt betölti egy másik, sikeres kereszténydemokrata koalíció – jelentette ki Szabó Dávid József külpolitikai elemző az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 22:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt értékrendi és politikai válságát mutatja, hogy a skandináv és Benelux tagpártok nyomására egyre inkább balra tolódik és máshol keresi a választóit, mint 20 évvel ezelőtt – vélekedett az elemző.

Ezt tükrözi a Fideszhez való viszony is, ugyanis miközben a párt felső vezetése elutasítja a Fideszt, a „mélyáram” támogatja – mondta.

Ugyanakkor úgy tűnik, egyelőre se a Fidesznek, se a néppártnak nem érdeke a végső szakítás. Annál is inkább, mert nem látszik az a kiegyensúlyozó erő, ami ekkora veszteséget pótolna a néppártban – mondta a szakértő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.