Ellenszavazat nélkül választották meg Róna Tamást

Megerősítették Róna Tamást a Mazsihisz rabbitestületének elnökeként – számol be róla a mandiner.hu cikke.

Forrás: mandiner.hu2020. 12. 30. 8:50
Rna Tams;
Nagykõrös, 2020. október 22. Róna Tamás, a Rabbitestület elnöke, az Alföldi régió fõrabbija, a könyv társszerzõje beszél a most megjelent zsidó hittankönyv bemutatóján a nagykõrösi zsinagógában 2020. október 22-én. A zsidó hittankönyvsorozat újabb, a 4. osztályosoknak szóló kötetét hatmillió forinttal támogatta a kormány. MTI/Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 15 tagú rabbitestületből 12 szavazóképes tag volt jelen a szavazáson, ahol teljes tisztújítást tartottak – írja a Neokohn cikke alapján a mandiner.hu. Róna Tamást ellenszavazat nélkül választották meg a rabbitestület elnökének, illetve Schönberger Andrást megerősítették alelnöki pozíciójában, míg Markovics Zsolt korábbi alelnök helyét mostantól Kardos Péter tölti be.

Róna Tamás
Fotó: MTI/Mészáros János

A lap korábban már írt róla, hogy Zsima neológ hitközségi szövetség elnöke Heisler András elnök nyomására, még szeptemberben felmondta Róna munkaviszonyát. A rabbikar és az általa vezetett vidéki hitközségek egységesen kiálltak a főrabbi mellett, ám a Mazsihisz elnöke negligálta a tiltakozásokat.

A korábban Róna Tamással közölt interjúnkból kiderült, hogy Róna Tamásnak, a Rabbitanács elnökének megromlott a viszonya a Mazsihisz elnökével, Heisler Andrással, aki Róna Tamás szerint méltatlanná vált a zsidó közösség vezetésére.

Majd arról is beszámoltunk, hogy miután a Mazsihisz vezetése felmondott neki, új vallási egyesületet alapított a Rabbitestület vezetője: ez lett a Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület, azaz a ZSIMA

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.