Ellenzéki megtévesztés Budafokon

2019. 09. 16. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszás helyzetet teremthet Budafokon, hogy a Jobbik támogatja is meg nem is az ellenzék közös polgármester- és képviselőjelöltjeit. A párt szinte mindegyik jelölt közösségi oldalán található reklámon fel van tüntetve, de a Választás.hu-n lévő hivatalos adatlapok egyikén sem szerepel. Vagyis a 12 választókerületből 11-ben a Jobbik csak plakáton támogatja a baloldalt, hivatalosan nem.

A közös polgármesterjelöltet, Havasi Gábort támogató pártok közül is hiányzik a Jobbik, noha Havasi múlt pénteki kampánybemutatóján jelen volt Staudt Máté, a Jobbik budafoki képviselőjelöltje is, fórumát pedig úgy reklámozta, hogy az őt támogatók között feltüntette a Jobbikot is. Ráadásul Havasi már júliusban közölte, az ellenzéki együttműködésben szövetségre lépő szervezetek (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, Jobbik és két civil szervezet) megállapodtak, hogy minden körzetben közös jelöltet állítanak.

Staudt Mátét a DK, az MSZP és a Párbeszéd semmilyen formában nem támogatja, így az LMP, a Momentum és egy helyi civil szervezet jelöltjeként indul. Staudt Máté a jobbikos Staudt Gábor testvére, akinek neve felmerült egy nemzetközi, több milliárd forintos áfacsalási ügyben. Staudt Gábor decemberben magánéleti okokra hivatkozva adta vissza képviselői mandátumát. Figyelemre méltó egybeesés: a döntését megelőző napon egy sajtóperben tett tanúvallomásban az hangzott el, hogy Staudt egy nemesfém-kereskedelemben utazó, milliárdos áfacsaló bűnbanda belső köréhez tartozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.