Elültették a fővárosi fatelepítési program tízezredik fáját

Tarlós István elmondta, az általa meghirdetett programmal a városlakók és a jövő generációja számára igen fontos klímastratégiai és egyben egy városi zöldinfrastruktúra-kérdést kívántak megoldani.

Forrás: MTI2019. 09. 13. 15:56
TARLS Istvn; NAGY Istvn
Budapest, 2019. szeptember 13. Tarls Istvn fpolgrmester (b) s Nagy Istvn agrrminiszter ellteti a tzezredik ft a Margitszigeten a fvrosi fateleptsi program keretben 2019. szeptember 13-n. MTI/Illys Tibor Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elültették a mintegy három éve indult fővárosi fatelepítési program tízezredik és az országfásítási program első fáját pénteken a Margitszigeten.

A fákat jelképesen Tarlós István főpolgármester és Nagy István agrárminiszter ültette el. Tarlós István elmondta, az általa 2016 őszén meghirdetett programmal a városlakók és a jövő generációja számára igen fontos klímastratégiai és egyben egy városi zöldinfrastruktúra-kérdést kívántak megoldani.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagy István a kormány fásítási programjáról közölte, a cél olyan ösztönző támogatási és jogi környezet kialakítása, ami önkormányzatok, magánszemélyek, állami szereplők együttműködésével növelni tudja az ország fával borított területét.

Az eseményen vita alakult ki Tordai Bence országgyűlési képviselő, a Párbeszéd szóvivője és Tarlós István között. Az ellenzéki politikus egy ideig akadályozta, hogy a főpolgármester elkezdje a beszédét, azt tudakolva Tarlós Istvántól, hogy elvállalja-e a vitát Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével.

Tarlós a provokáló Tordainak: A választáson jól meg fogom verni a maguk hazudós, tutyimutyi főnökét

Az eseményen feltűnt Tordai Bence, a Párbeszéd botrányairól ismert országgyűlési képviselője is, aki egy ideig provokatív módon akadályozta, hogy a főpolgármester elkezdje a beszédét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.