Elültették a Településfásítási program első fáit

Ötszáz településen ültetnek fákat országszerte idén ősszel és jövő tavasszal az Országfásítási program részeként meghirdetett Településfásítási programban. Az első 12 fát Nagy István agrárminiszter jelenlétében pénteken ültették el a Győr-Moson-Sopron megyei Cakóházán.

Forrás: MTI2020. 09. 11. 14:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy István emlékeztetett, a nyár elején hirdetett az Agrárminisztérium 500 millió forintos keretösszeggel Településfásítási programot a 10 ezres lélekszámúnál kisebb településeknek. A közterületek, óvoda- és iskolaudvarok, oktatási és önkormányzati intézmények fásítását célzó programra országszerte csaknem 500 település pályázott.

Az agrárminiszter elmondta, mintegy 12 ezer, belterületen elültethető fa kerül így idén ősszel és jövő tavasszal a kisebb településekre, amelyeknek közel felében ezernél kevesebb lakos él, ezen belül pedig mintegy 50 település lélekszáma nem éri el a 200-at.

Hozzátette: azért Cakóházát választották a program első fáinak elültetésére, mert ezzel is szeretnék megmutatni, hogy a jó kezdeményezések nem a településmérettől függenek.

Rámutatott, az itt élők élni, dolgozni, fejlődni akarnak, és bíznak a jövőben.

Csepi Éva, Cakóháza polgármestere elmondta, az alig 60 lakosú településen két helyszínen 12 fát ültetnek el, platánt, hegyi juhart, magas kőrist, nyírfát és ezüst hársat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.