Embercsempészt fogtak el a rendőrök Parassapusztán

A parassapusztai határ közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki vasárnap iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 06. 21. 21:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nágel Tamás elmondta: a 36 éves szír születésű német állampolgár által vezetett autóban utasként három felnőtt, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.

Az ő kijelölt tartózkodási helyük Balassagyarmat, melynek területét nem hagyhatták volna el engedély nélkül – tette hozzá.

A referens közölte: az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.

A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.