Emberéleteket veszélyeztet a baloldal oltásellenes hangulatkeltése

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy tegnapi újabb négyszázötvenezer, koronavírus elleni vakcina érkezett az országba. Ez a szállítmányt ráadásul a magyar kormány tulajdonában álló teherszállító repülőgéppel szállították haza, ami csökkentette a vakcina logisztikai költségét.

Végh Attila
Forrás: Kossuth Rádió2021. 03. 12. 8:23
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. július 24. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a nemzeti konzultációról tart sajtótájékoztatót az Igazságügyi Minisztériumban 2020. július 24-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányszóvivő kijelentette, ezzel Magyarország még előbbre léphet az európai oltottsági listán, melyen jelenleg az igen előkelő második helyet foglalja el.

Ráadásul az oltások haladási ütemében már elsők vagyunk, napról napra több magyar polgár kapja meg valamelyik vakcinát.

Eddig egymillió-százötvenezren kapták meg az első vakcinát, a teljes védettséget biztosító dupla oltást megkapó idős vagy krónikus betegségben szenvedő polgárok száma pedig meghaladta a háromszázharmincezret. Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy

a Die Welt német napilap az oltások Európa-bajnokának nevezte Magyarországot, ezzel párhuzamosan több európai parlamenti képviselő is kijelentette, hogy a magyarországi vakcinapolitika példaértékű, követésre méltó.

A kormányszóvivő ugyanakkor nehezményezte, hogy a magyarországi baloldal, elsősorban a Demokratikus Koalíció oltásellenes hangulatot keltve, rendszeresen kritizálja a kormány oltási ütemezését, beszerzési forrásait. – Ez már túlnőtt a politikai haszonszerzés kampányán, ez káros, ez emberek ezreinek az egészségét, sőt emberéleteket veszélyeztet. A DK minden megnyilatkozásából oltásellenesség tükröződik, mely túllépte a felelősség határát, és nemcsak ijesztő, de megengedhetetlen is – közölte Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő ahhoz hasonlította a DK kampányát, mintha valaki a viharos tengeren hánykódó hajótörötteket beszélné le arról, hogy a nekik dobott mentőövbe belekapaszkodjanak. – Ha valakit azért ér tragédia, mert az oltásellenes baloldali kampány miatt nem adatta be magának a vakcinát, akkor az egyértelműen az ezt kiváltók felelőssége – jelentette ki.


Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormányszóvivő a március 8-án elrendelt korlátozásokkal kapcsolatban elmondta, hogy senkit nem hagynak magára a kétfrontos, gazdasági és egészségügyi harcban. A most bezárt szektor érintettjei is igényelhetnek bértámogatást, ami ráadásul egész márciusra érvényes. A Magyar Fejlesztési Bank a korábban nehéz helyzetbe került szektoroknak meggyorsítja a kormány által biztosított újraindítási, kamatmentes, tízmilliós kölcsön felvételét, amit három év türelmi idő után kell csak törleszteni. A szóvivő szerint emellett fel kell gyorsítani a korábban megítélt bértámogatások kifizetését is, mely kilencven százalékban a kis-, mikro- és középvállalkozásokat érinti, amelyek a gazdasági elemzések szerint a legnehezebben állják a koronavírus-veszélyhelyzet következtében kialakult terhelést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.