Emberkereskedelemből, kényszermunkából dőlt a pénz

Minden pénzt elvettek a mindszenti bűnözők az általuk kizsákmányolt fiatal lányoktól.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 13. 13:07
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenyegették, bántalmazták is a kizsákmányolt fiatal lányokat annak a bandának a tagjai, akik fényesen éltek, luxusautókat, ékszereket, számítógépeket, telefonokat vettek a bevételből. A rendőrök szeptember 11-én fogták el a sanyargatókat a Terrorelhárítási Központ bevetési egységének segítségével. A Magyar Nemzet úgy tudja, arra is volt adat, hogy az egyik bandatag fegyvert is vásárolt a prostitúcióból szerzett pénzből. A Szegedi Bíróság szeptember 13-án elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

 

Fotó: Police.hu

Lapunk információi szerint a 26 éves mindszenti F. Ilona korábban belülről ismerte a prostituált szakmát, így aztán hamar jött az ötlet, hogy sokkal kényelmesebb és kifizetődőbb, ha nem maga űzi az ipart, hanem másokat dolgoztat. Összeállt a húszéves helyi A Jánossal, aki testőrként, sofőrként meg a fiatal lányok verőembereként kapott szerepet a vállalkozásban. Környékbeli fiatal, rossz anyagi körülmények között élő lányokat szerveztek be, akiket aztán prostituáltként dolgoztattak, utaztattak az egész országban, Szegeden, Győrben, Esztergomban béreltek nekik lakást a prostitúciós tevékenységhez. Az egyik lányt, aki ki akart lépni ebből a körből, hónapokon keresztül mindszenti lakásukban tartották fogva. A nyomozás során beszerzett információk alapján F. Ilona egy másik helyi férfit is beszervezett, a 34 éves B. József is közreműködött egy nő fuvarozásában és futtatásában. A sértetteket rendszeresen fenyegették, előfordult, hogy bántalmazták is, minden pénzüket elvették. A Magyar Nemzet információi szerint az egyik nő rokonai tettek feljelentést a rendőrségen, így indult eljárás a mindszenti trió ügyében.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrző és közterületi támogató osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen szeptember 11-én délelőtt összehangolt akciót hajtottak végre. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonaiban házkutatásokat tartottak. Megtalálták a banda fejének számító nő feljegyzéseit, melyekben pontosan rögzítette, melyik lány mennyit hozott a konyhára, megtalálták a prostitúciós tevékenység folytatásához kellő lakásbérleti szerződéseket, és lefoglaltak olyan műszaki cikkeket, készpénzt, illetve autókat, amiket az egyébként semmilyen törvényes jövedelemmel nem rendelkező, nem adózó bandatagok az utóbbi hónapokban vásároltak. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást az ügyben.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=lsa30tie3nE&feature=emb_logo

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.