Érdektelenségbe fulladt az összellenzéki tüntetés

„B kategóriás” politikusai vannak az ellenzéknek – így értékelte az M1-en nyilatkozó politológus a pénteki, szerinte érdektelenségbe fulladt összellenzéki megmozdulást. Kiszelly Zoltán szerint továbbra is úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc irányít a baloldalon, amire a többi párt nem talál orvosságot – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: hirado.hu2019. 03. 17. 7:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken, a nemzeti ünnepen egymás mellett lehetett látni DK-s és jobbikos zászlókat. A DK volt alelnöke, Bauer Tamás viszont előre bejelentette: ő nem megy el az összellenzéki tüntetésre, mert szerinte nacionalistákkal nem fogadható el az együttműködés.

„Aki akar, ám vegyen részt olyan tüntetésen, ahol mások Árpád-sávos zászlóval vonulnak fel. Ünnepeljen együtt a Jobbikkal. Én is megpróbáltam néhányszor tavaly, de elegem lett ebből” – így fogalmazott a DK-s Bauer Tamás közösségi oldalán még a hét elején. Egyúttal bejegyzésében is leszögezte, hogy nem megy el a március 15-i összellenzéki tüntetésre, miután szerinte nacionalistákkal nem elfogadható a politikai együttműködés – írja hirado.hu.

„B kategóriás” politikusok?

Érdektelenségbe fulladt az összellenzéki tüntetés, amelyre mindössze egy-két ezer embert sikerült megmozgatni – erről Kiszelly Zoltán politológus beszélt az M1-en. Szerinte az ellenzéki pártok úgy hangoztatják az összefogást, hogy fel sem mérik a jelenlegi politikai versenyhelyzetet.

A politológus úgy fogalmazott: együtt szerepelnek a színpadon azoknak a pártoknak a vezetői, amely pártok a májusi európai parlamenti választáson külön-külön fognak indulni. Ebből is látszik, hogy nem értik a politikát, és kétségbeesésükben próbálnak nagyot szólni – fogalmazott Kiszelly.

Hozzátette: Dobrev Klára Európai Egyesült Államokról szóló elképzelése is érthetetlen, szerinte Gyurcsány Ferenc felesége ugyanazt akarja folytatni, amit a férje elkezdett. Kiszelly Zoltán arra is utalt, hogy továbbra is Gyurcsány Ferencék irányítanak az ellenzéki oldalon, amelynek pártjai nem találnak ez ellen orvosságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.