Érdi Fidesz: Csőzik posztja nettó hazugság

Csőzik László, Érd baloldali polgármestere közösségi oldalán állította: az érdi kézilabdán megspórolt pénzen újítja fel a város útszakaszait. A helyi Fidesz kikérte a beruházás dokumentumait, majd kiderült, a kormány adott forrást az érdi utak rendbetételére.

2020. 09. 17. 19:45
null
Vajon meghátrál-e a lakossági nyomás miatt a balliberális vezetés? Forrás: Facebook/Csőzik László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Folyamatosan aszfaltozni fogunk, minden poros, murvás utca sorra kerül. Erre költjük például azokat a forrásokat, amit megspóroltunk a korábban az érdi adófizetők pénzén túlfinanszírozott kézilabdán, annak ellenére is, hogy jelentős a kormányzati elvonások miatt a bevételkiesésünk” – írta hangulatkeltő posztjában Csőzik László, Érd baloldali polgármestere.

Simó Károly, az érdi Fidesz frakcióvezetője által kikért dokumentumok azonban a polgármester minden egyes szavát cáfolják. Az iratban olvasható, hogy a szerződést a „megrendelő a Belügyminisztérium az önkormányzatok fejlesztési és működési támogatásáról szóló támogatói okirata alapján az Érd közigazgatási területén lévő, a szerződésben részletezett utcák burkolatának és alépítményeinek szükség szerinti rekonstrukciós munkáira” költi.

Csőzik László, Érd balliberális polgármestere egy testületi ülésen. Fotó: Csőzik László Facebook-oldala

– Arról a 700 millió forintról van ez esetben szó, amit az Orbán-kormány Érd számára biztosított. Éreztem, hogy valami nem stimmel Csőzik kijelentésével. A polgármester újabb orbitális hazugsága jól illik a már most a 2022-es országgyűlési választásokra készülő baloldal politikai stratégiájába: azt hazudni, hogy a kormány nem ad pénzt a baloldali vezetésű városoknak, és ezért le kell váltani a Fidesz vezette kormányt – mondta a Magyar Nemzetnek Simó Károly, a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának a vezetője. Simó hozzátette: a tények azonban makacs dolgok. Hiába mantrázzák Csőzikék már tavaly október óta, hogy nincs pénz Érden, a valóság az, hogy de bizony van, nem is kevés.

– Ami viszont elsőre feltűnt: beigazolódott, amit eddig is sejtettem, de most feketén-fehéren le van írva. A polgármester Facebook-bejelentésében azt írta, hogy a kézilabdából megspórolt pénzből épülnek ezek az utcák, és annak ellenére épülnek, hogy a kormány pénzügyi forrásokat von el. Ez nettó hazugság. A munkálatokat sem nevezhetjük útépítésnek, mert az engedély- és tervköteles, ebben az esetben ilyen nincs. Ráadásul szegély sehol nem lesz, murvás padkát rendeltek meg.

– A vízelvezetéssel sem foglalkoztak komolyan, csak látszatmegoldásokat akarnak. Ez gondot fog okozni az ott élőknek: sok pénz elköltése után még el is önti a csapadékvíz a házukat – sorolta a dokumentumból kiderült viszontagságokat Simó, aki hozzátette: most kiderült, hogy az adófizetők pénzét Csőzik inkább költi a politikai kampányára, mint az érdiekre.

– A mostani útfelújítási munkálatokért a köszönet a kormányt illeti. A városvezetés csupán – még ha hazugságokkal megspékelve is – végre nekiállt csinálni valamit abból a pénzből, amit rendre megpróbál elhazudni – jelentette ki a frakcióvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.