Erdő Péter a Vatikánban tárgyalt a pápával

Magyar Nemzet
2019. 02. 16. 9:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggá avatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi eucharisztikus kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott tegnap az MTI-nek.

Erdő Péter elmondta, vatikáni tartózkodása során köszönetét fejezte ki a katolikus egyházfőnek, amiért szerdán engedélyezte a szentté avatási kongregációnak, hogy dekrétumban tegye közzé Mindszenty József hősies erényeinek elismerését.

A bíboros távirati irodának adott beszámolója szerint Ferenc pápa örömmel reagált és kijelentette, hogy Mindszenty József bíboros boldoggá avatási eljárása „nagyon jól elő volt készítve”. Erdő Péter szerint ez arra utal, hogy az eljárás szentszéki szakasza hosszú, de minden tekintetben kimerítő volt.

„A Szentszék elismerte Mindszenty József hősies erényeit, ami lényegében annak elismerése, hogy nincs kétség, a bíboros Istent, egyházát, hazáját, népét nagyon szerette, az alapvető emberi jogokért akkor is felemelte szavát, amikor ez számára veszélyesnek ígérkezett” – mondta Erdő Péter, a magyarországi katolikus egyház elöljárója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.