Eredmények helyett negatív kampány

Tarlós István hétfői rádióinterjújában értékelte Karácsony Gergely kampánynyitó eseményét, valamint felsorolta az ellenzéki jelölttel kapcsolatos problémákat is. Kiemelte: Karácsony Gergely sosem beszél zuglói eredményekről, mivel azok nincsenek. A főpolgármester szerint több ezer milliárd forintnyi fejlesztést kap Budapest a következő évtizedben.

2019. 09. 03. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy várható volt, a rendezvény egy negatív kampányt vetít előre, hiszen Karácsony Gergely zuglói polgármesterként eredményekről nemigen tudott beszámolni – értékelte az ellenzék szombati kampánynyitó eseményét Tarlós István, Budapest főpolgármestere tegnap a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette: megint bebizonyosodott, hogy Karácsony mögött ott állnak a régi SZDSZ-esek.

– Ott sétált izgatottan Horn Gábor, mint egy hegedűtanár, aki tudja, hogy bár a tanítványa botfülű, ő mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta – említette példaként Tarlós.

– A zuglói polgármester nem ismeri a várost, ő maga sem budapesti. Nem ismeri az önkormányzatra vonatkozó törvényeket, magát a rendszert, a problémákat sem – összegzett Tarlós István, aki szerint ez nem meglepő annak fényében, hogy alig vett részt a főváros munkájában, ahol a közgyűlési ülések legalább kétharmadán ott sem volt, a bizottsági ülések esetében pedig még rosszabbak az arányok. A főpolgármester emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely alig beszélt magáról a kampány során, a zuglói eredményeiről pedig még kevesebbet. – Hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek? – tette fel a költői kérdést. Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely nemrég találkozott az isztambuli főpolgármesterrel, akitől tanácsokat kért, Tarlós úgy vélekedett: „Nem tudom, mit írnának az újságok, ha én mennék el választási tanácsokat kérni.” Kifejtette: a korábbi isztambuli főpolgármesterrel kiváló kapcsolatot ápolt az MSZP–SZDSZ a Demszky-éra alatt. A főpolgármester szerint hetekkel ezelőtt levelet váltott Imamogluval, a frissen megválasztott városvezetővel, aki jelezte: szeretné továbbvinni a jó kapcsolatokat, és Budapestre látogatna.

Tarlós István kitért arra is, a felújításokat nem lehet észrevétlenül elvégezni, a hosszabb vonalakat, mint amilyen a négyes és a hatos villamosé, csak szakaszosan lehet felújítani. Kiemelte: hamarosan megkezdődik a Blaha Lujza tér és a Széna tér rekonstrukciója, valamint meg fog újulni a ferihegyi gyorsforgalmi út. Jelenleg 700 milliárd forintnyi fejlesztésre már rendelkezésre áll a pénz, a 2030-ig szóló közlekedésfejlesztési program megvalósítására további ezermilliárdok érkeznek a büdzsébe.

Erősödő zöldpolitika

Tarlós környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki. A megbízást Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezetője kapta meg. A főpolgármester a kinevezést azzal indokolta, hogy az utóbbi időben megszaporodott a favédelemmel és a zöldpolitikával kapcsolatos „kissé demagóg, olykor hisztérikus megnyilvánulások száma”. Tarlós felhatalmazta a biztost, hogy az elfogadott budapesti klímastratégia és a zöldinfrastruktúra fejlesztése kapcsán hozott intézkedéseket felügyelje, valamint reagáljon az elhangzó valótlan állításokra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.