Erős támasz a nemzeti konzultáció

Rengetegen vesznek részt a nemzeti konzultációban, immár 725 ezren töltötték ki a kérdőívet – tájékoztatott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba megjegyezte: a korábbi évektől eltérően többen az interneten adnak választ a kormány kérdéseire, de a magyarok többsége még mindig a postai utat választja a. Az államtitkár kiemelte: Magyarország jelenleg is jól áll a járványkezelésben, amennyiben megérkezik a második hullám, a beérkezett kérdőívek erős támaszt adnak majd a kormánynak, mert ennek megfelelően lehet jó és gyors döntéseket hozni.

2020. 07. 22. 9:01
null
Tizenhárom pontban mondhatják el a véleményüket az emberek Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még három hét áll rendelkezésre, hogy a polgárok részt vegyenek a nemzeti konzultációban, de már 725 ezren töltötték ki a kérdőívet – tájékoztatott tegnap Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a mostani nemzeti konzultációban rengetegen vesznek részt, ami erős támaszt adhat a jövőbeni kormányzati döntésekhez. – A korábbi konzultációkhoz képest valamivel magasabb az internetes kitöltések száma, de a magyarok túlnyomó része postán küldi vissza a kérdőívet – jegyezte meg Dömötör Csaba, aki a tegnapi sajtótájékoztatón rámutatott a nemzeti ­konzultáció fontosságára. A kormánypárti politikus szerint amennyiben megérkezik a járvány második hulláma, akkor újra nagy összefogásra van szükség, és arra is, hogy a kormány tudja, melyek az igazán támogatott intézkedések.

Tizenhárom pontban mondhatják el a véleményüket az emberek
Fotó: Bach Máté

– Magyarország változatlanul eredményesen tartja magát a járvány elleni küzdelemben, de szerte a világon ennél azért komorabb a kép. Tizenötmillióhoz közelít a fertőzöttek száma, miközben legalább 600 ezren hunytak el a járvány következtében – mutatott rá Dömötör Csaba a koronavírus-járvány komolyságára. Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarországnál nem sokkal nagyobb Hollandiában a napi esetek száma 50-ről 150 fölé emelkedett, miközben hazánkban ez a szám nyolc, az elhunytak száma pedig 100 ezer főre vetítve Hollandiában harminchat, Magyarországon hat. Romániában eközben megdőlt az egy nap alatt diagnosztizált esetek száma és a halálozások rekordja is. – A fő cél a vírus behurcolásának megakadályozása, ezért kellett korábban beutazási korlátozásokat elrendelni. A nemzeti ­konzultációban az egyes korlátozó intézkedésekről – így például a maszkviselésről vagy az idősek bevásárlási sávjáról – is elmondhatják az emberek a véleményüket – biztatott mindenkit a konzultációs kérdőív kitöltésére az államtitkár.

Két hete Dömötör Csaba sajnálatát fejezte ki, hogy a baloldali pártok és más szereplők a korábbi rossz gyakorlatukat követve most is támadják a konzultációt. Van, ahol postaládából veszik ki a kérdőívet, van, ahol a küldeményeket gyűjtik össze, és a szerdai példa alapján a konzultációs honlapot is támadják. – Minden egyes ilyen ­akció újabb ok arra, hogy mindenki elmondja a véleményét – reagált Dömötör Csaba a baloldali támadásokra. Kitért arra is, minden politikai szereplőt, különösen a baloldali pártokat, arra kérnek, hogy ne lépjenek ki a törvényesség zónájából. – Ha nem akarnak részt venni a koronavírusról szóló párbeszédben, akkor legalább ne akadályozzák azt, már csak azért sem, mert a vírus teljesen közömbös a belpolitikai viták iránt – szögezte le.

A mostani nemzeti konzultáció tizenhárom kérdést tartalmazó kérdőívére augusztus közepéig lehet válaszolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.