Értetlenül áll a Fidesz Pikó András döntései előtt

Válaszolt a Fidesz józsefvárosi szervezete Pikó András nyilatkozatára. Arra kérik a VIII. kerületi polgármestert, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához.

Forrás: MTI-OS2020. 05. 07. 17:23
PIK Andrs
Budapest, 2019. november 5. Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere az új összetételû Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség, ez most nem a politikai csetepaték ideje.

A kormány több ezer milliárd forintot fordít arra, hogy a járvány káros hatásait enyhítse, ebben a közös teherviselésben pedig részt kell venniük a multinacionális cégeknek, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is.

A kormány számos önkormányzat esetében, egységesen hozott döntést a hosszútávú fejlesztési források átütemezéséről, a járvány elleni védekezési alapba történő átcsoportosításáról.

Ezért értetlenül állunk azelőtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól, hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az a most legfontosabb feladat.

A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához – olvasható a Fidesz józsefvárosi szervezetének közleményében, amely arra reagál, hogy Pikó András, Józsefváros polgármestere a közösségi oldalán szólította fel Kocsis Máté országgyűlési képviselőt: mondjon le mandátumáról, mert a kormány koronavírus-járvány védekezésre átcsoportosította a kerület fejlesztési támogatásait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.