Erzsébet-táborként nyithat újra a csillebérci gyermektábor

A csillebérci tábor kérdése hosszú évek óta napirenden van. Az egykori gyerektábor eredeti funkcióját megőrizve nyithat újra.

Forrás: Facebook2021. 04. 27. 13:10
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét gyerekek táborozhatnak majd Csillebércen!

A mai parlamenti szavazáson a tábort az Erzsébet Alapítvány tulajdonába adtuk – számolt be róla Novák Katalin közösségi oldalán. – A hányattatott időket követően, 2015-ben szerezte vissza a kormány a Csillebérci Gyermektábort. Most megszületett a döntés, hogy – az Erzsébet-táborok keretében – újra gyermekek táborozhassanak Csillebércen – fejtette ki a családokért felelős miniszter.

A közel ötvenhektáros csillebérci táborhely – újjáépítést követően – évente több tízezer gyermek táborozására ad majd lehetőséget – ígérte Novák Katalin. A gyerektábor sorsa sokáig kérdéses volt, a mostani döntéssel viszont eredeti funkcióját megtartva nyithat újra.

– Az ellenzék a gyerekek táborozását lehetővé tevő döntést nem támogatta

– jegyezte meg posztjában a miniszter.

– Azon leszünk, hogy mihamarabb megszülessen a döntés, és megkezdődhessen a csillebérci Erzsébet-tábor teljes megújítását szolgáló beruházás, amely a táborozó gyermekek mellett a hegyvidéki polgároknak is előnyös, hasznos lesz – tette hozzá Novák Katalin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.