„Európában egyedülálló a baloldal oltásellenessége”

Hollik István szerint a baloldali média – összhangban Gyurcsányékkal – sokszor a keleti vakcinákat negatívan ábrázoló híreket szemezgeti ki.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 04. 18. 9:03
HOLLIK István
Budapest, 2019. április 18. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az oltások tekintetében nincs társadalmi vita, a baloldali pártokon kívül mindenki elismeri Magyarország sikerességét – közölte a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István szomorúnak és dühítőnek tartja, hogy a baloldal csak azért, mert jobban akarja a kormány sikertelenségét, mint a járvány elleni védekezés sikerességét, az oltások hatékonyságát is politikai témává tette.

– Nekünk, magyaroknak van olyan szerencsétlenségünk, hogy egy olyan baloldal jutott nekünk, amely Európában egyedülállóan támadja a járvány elleni védekezést, és megpróbálja elbizonytalanítani az embereket az oltásokkal kapcsolatban

– fejtette ki a kommunikációs igazgató, hozzátéve: a baloldal elindította az oltásellenes petícióját, országgyűlési javaslatot nyújtottak be, de indirekt, kommunista kommunikációs taktikákat alkalmazva kezdték el az elbizonytalanítást az oltásokkal szemben. Hollik István felidézte Vágó István DK-alelnök szavait, aki az ATV-ben „keleti vakcinaellenesnek” vallotta magát és pártját, de Dobrev Klárát is megemlítette, aki letagadta a keleti vakcinák hatékonyságát. – A világ tucatnyi országában több tízmillió embert oltottak be ezekkel az oltóanyagokkal – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója, majd megjegyezte: tudományos vita a kínai vakcináról kizárólag abban merül fel, hogy hatékonyabbak-e, mint a nyugati oltóanyagok, de a keleti oltóanyagok hatékonyságát senki nem kérdőjelezi meg Dobrev Klárán kívül.

– A baloldal hatalomvágya 2006 óta mindent, most az emberi élet védelmének az örök parancsát is felülírja – hangsúlyozta Hollik István, jelezve: ha csak egy embert is eltérített a baloldal oltásellenes kampánya, már az is megbocsáthatatlan.

– Ráadásul a magyar baloldali média – összhangban a baloldali pártokkal – sokszor a keleti vakcinákat negatívan ábrázoló híreket szemezgeti ki – tette hozzá, példaként hozva fel a kínai gyógyszerhatóság elnökének a nyilatkozatát, amelyet a baloldali sajtó megmásítva vett át, a korrekciót pedig figyelmen kívül hagyta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.