Exportra is jut a Magyarországon gyártott kézfertőtlenítőkből

A Hungaro-Gal Kft. az Egyesült Államokba és Spanyolországba is szállít a termékekből.

2020. 05. 18. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kaposvári székhelyű Hungaro-Gal Gyógyszergyártó és Szolgáltató Kft. március közepe óta 300 ezer liter terméket állított elő a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyével, a WHO ajánlásának megfelelő receptúra alapján.

Krümmer Bence, a cég ügyvezetője arról számolt be lapunknak, hogy a társaság teljes mértékben felkészült a hazai újra nyitó intézmények, kiskereskedelmi láncok, szolgáltató és vendéglátó egységek kézfertőtlenítő ellátására, de ezen kívül már az Egyesült Államokba és Spanyolországba is szállítanak a termékekből.

A vállalat üzemének gépsorain korábban alkoholtartalmú spray formájú készítményt állítottak elő, ám a gyártósor átállításával – és a 45 fős létszám megduplázásával – napi 24 órában, és 3 műszakban 8 ezer liter készterméket termelnek naponta 300, 500, 1000 milliliteres, valamint 5 literes kiszerelésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.