Ezen a héten is folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések

Minden nap lesz tájékoztatás az érkező repülőgépek számáról és rakományukról.

Forrás: MTI2020. 04. 22. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán két kamion és egy repülőgép érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra, ezek 3 millió 120 ezer maszkot, 2 millió kesztyűt és 164 lélegeztetőgépet hoztak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Szijjártó Péter kifejtette: mindez a Kína és Magyarország között működő légihíd elmúlt néhány órabeli teljesítménye, ugyanis más európai repülőterekre is érkeztek szállítmányok, amelyeket aztán közúton hoztak Budapestre.

Hangsúlyozta: a védekezéshez szükséges eszközök, felszerelések kórházakba, rendelőintézetekbe kerülnek annak érdekében, hogy „azt az egészségügyi védekezést szolgálják, amellyel kapcsolatban hosszútávra kell berendezkednünk az elkövetkező hetekre, hónapokra”.

A szállítások ezen a héten is folyamatosak, és minden nap lesz tájékoztatás az érkező repülőgépek számáról és rakományukról – közölte a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.