Ezután sem szabják meg az iskolakezdés időpontját

Eddig sem volt és ezután sem lesz központi szabályozás a reggeli iskolakezdés időpontját illetően – közölte a szaktárca.

Forrás: ATV2020. 08. 20. 21:18
null
Portrait of lovely girl looking at camera at lesson of drawing
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tervezi, hogy központilag szabályozza a reggeli iskolakezdés időpontját – ezt az ATV Híradó kérdésére közölte a tárca annak kapcsán, hogy a főpolgármester írásban kérte a budapesti iskolafenntartókat: támogassák, hogy 8 óra helyett fél 9-kor vagy 9-kor kezdődjön a tanítás a középiskolákban.

Biztonságos és normális rendben induló tanévet tervez a kormány – ezt hangsúlyozta Gulyás Gergely, amikor a Kormányinfón a főpolgármester javaslatáról kérdezték. Hozzátette ugyanakkor: amennyiben a kormány esetleg megfogadja a változtatásokról szóló tanácsokat, a döntést jelezni fogják, ha pedig nem, az emellett szóló érvekről is tájékoztatást adnak majd – szögezte le Gulyás Gergely.

Karácsony Gergely levélben kérte a budapesti tankerületek, iskolafenntartók vezetőit, hogy támogassák, hogy a 14 évnél idősebb diákoknak egy órával később kezdődhessen a tanítás szeptembertől. A BKK számításai szerint ugyanis a lépcsőzetes iskolakezdéssel legalább az ötödével csökkenne az utaslétszám a járműveken. Karácsony Gergely ráadásul úgy látja, hogy a javaslat elfogadásával más közlekedési problémák is mérséklődnének a fővárosban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy „eddig sem volt és ezután sem lesz központi szabályozás az ügyben.

Azt írták: A jogszabályok nem írják elő a 8 órai iskolakezdést, kizárólag a negyed 8 előtti kezdést tiltják, így az iskolák ebben a kérdésben önállóan dönthetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.