Ezúttal a konzultációt támadja a Gyurcsány által vezetett baloldal

A baloldal már nemcsak az oltások ellen kampányol, hanem azt is megakadályozná, hogy a magyarok elmondják a véleményüket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 18. 15:42
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. július 28. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2020. július 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mára világossá vált, hogy a baloldal már nemcsak az oltások ellen kampányol, hanem azt is meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket az újraindításról – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára annak kapcsán, hogy a szivárványkoalíció közös nyilatkozatban szólította fel a kormányt: ne használja adatgyűjtésre a védőoltás-regisztrációt, és „propagandakonzultáció” helyett mutasson be világos cselekvési tervet az ország újraindítására.

Dömötör Csaba közleményében hangsúlyozta:

a baloldal immár sokadjára bizonyítja, hogy érzéketlen az emberéletek és a munkahelyek védelme iránt, továbbá azt is, hogy nem lehet rájuk számítani.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte, miszerint az Európai Unió országai közül Magyarországon érhető el a legtöbb vakcina, áprilisig pedig szeretnének mindenkit beoltani, aki regisztrált és jelentkezett az oltásra, így rövidesen dönthetnek az ország újraindításáról is.

– A kormánynak fontos a magyar emberek véleménye, az online konzultáció pedig lehetőséget ad arra, hogy minden magyar ember elmondja a véleményét az újraindítás meghatározó kérdéseiről,

így többek között a védettségi igazolványról, az éttermek és sportlétesítmények újranyitásáról vagy az este nyolc óra utáni kijárási korlátozásról – jelezte az államtitkár, aki arra kért mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet a Vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Kíváncsiak vagyunk az emberek véleményére

– Kíváncsiak vagyunk az emberek véleményére – mondta el a konzultációról csütörtökön Budapesten a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szintén arra biztatott mindenkit, hogy éljen a véleménynyilvánítás lehetőségével, a kormány ugyanis akkor tud jól dönteni – bármilyen nehéz is a helyzet –, ha az emberek támogatása áll mögötte.

Gulyás Gergely egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva, azt mondta: március elsejéig dönteni kell a hogyan továbbról, ezért kérnek mindenkit arra, hogy minél hamarabb töltse ki az újraindításról szóló konzultációt.

– Szeretnénk újraindítani az országot, ennek része lehet valamiféle nyitás

– fogalmazott, kiemelve: ez azonban nagy részben függ attól, hogy sikerül-e megfékezni a harmadik hullámot. Nagymértékben függ viszont attól is, hogy az emberek mit választanak azok közül a reális lehetőségek közül, amiket felkínálunk nekik – mondta Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus brit mutánsa, amely gyorsabban terjed. Ez eredményezte azt, hogy a csökkenés megállt és lassan felfelé ível a megbetegedések száma.

– Az ellenszer egyértelműen a vakcina, ezzel lehet még „csírájában elfojtani” a harmadik hullámot, és ha minél több embert beoltanak

– emelte ki Gulyás Gergely. – Fontos, hogy mindenhonnan szerezzünk vakcinát, ennek eleget tettünk. Természetesen minden vakcina csak akkor adható be, ha itt az illetékes hatóság megvizsgálta és biztonságosnak találta. Ez érvényes minden vakcinára – szögezte le a miniszter.

– Ma az EU-ban Magyarország áll legjobban a vakcinákban, nekünk van népességarányosan a legtöbb vakcinánk – jelentette ki Gulyás Gergely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.