Fájni fog a vírus gazdaságra gyakorolt hatása

Jelen pillanatban szerintem nincs ember Magyarországon, aki pontosan előre tudná jelezni, hogy mi lesz a járvány következménye.

Forrás: Hír TV2020. 03. 12. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának vendégei Bíró Marianna, az Index újságírója és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője.

Minden segítséget megad a kormány a járvány miatt veszteséget szenvedő gazdasági szereplőknek – ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kialakult helyzetben célzott ágazati programokra van szükség.

„Aki meg tudja mondani, hogy mi lesz, az nagyon bölcs ember. Jelen pillanatban szerintem nincs ember Magyarországon, aki pontosan előre tudná jelezni, hogy mi lesz a járvány következménye. Egyrészt nem látjuk, hogy mi lesz a világban, és azt sem látjuk, hogy Magyarországon mennyire fog elterjedni ez a vírus, illetve a járvány mennyire fogja érinteni Magyarországot. Így azt sem látjuk, hogy a gazdasági hatásai milyenek lesznek, amit biztosan tudunk, hogy fájni fog” – mondta Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője.

„Nehéz lenne felmérni, egyelőre az sem tudjuk, hogy lesz-e országos járvány Magyarországon, reméljük, hogy megelőzhető lesz azokkal az intézkedésekkel, amit ugye tervezett, és mire adásba kerülünk, már be is vezetett a kormány. Azt gondolom ezek indokoltak, tehát még nem a kármentés, hanem a megelőzés szakasza van” – fogalmazott az Index.hu újságírója, Bíró Marianna.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.