Farkas Örs: Valóban ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor

Az ellenzékkel ellentétben, akiknek beszédéből a visszaemlékezés hiányzott, Orbán Viktor aktuálpolitikától mentes, emelkedett beszédet tartott az 1956-os emléknapon – jelentette ki Farkas Örs politológus a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának október 23-i adásában. A szakértő kifejtette: az ellenzék vezetőinek október 23-i megszólalásai ellentétben állnak az elmúlt kilenc évben általuk hangoztatottakkal.

Forrás: Hír TV2019. 10. 24. 14:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója szerint egy nemzeti ünnepen nem feltétlenül kell aktuálpolitikai színezetet kapnia egy beszédnek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki politikusok megemlékezésein pont az 1956-os visszatekintés maradt ki.

Farkas Örs azért tartja hitelesnek a miniszterelnöki beszédet, mert mindenki pontosan tudja, hogy az 1956-os események, illetve Magyarország mai gondolatisága között erős párhuzam vonható. A cél továbbra is az, hogy Magyarország megőrizze szuverenitását, a szabad véleményalkotás és a szabad döntés jogát. Ha valaki végiggondolja a beszéd tartalmát, akkor egészen pontosan erről beszélt, ami pedig 2010 óta az egyik maghatározó gondolati alappillére – mutatott rá az elemző.

Az ellenzéki megnyilvánulások kapcsán Velkovics Vilmos műsorvezetőnek kiemelte, sokan nem is 1956. október 23-át, hanem 1989. október 23-ét ünnepelték. Gyurcsány Ferenc –meglátása szerint – egyértelműen aktuálpolitikai hangot ütött meg és teljesen világos, hogy ő valamilyen módon egységbe akarja kovácsolni a magyar ellenzéket a saját vezetése alatt. Ezek az alkalmak az ellenzék számára kizárólag arra szolgálnak, hogy aktuálpolitikai kérdésben, kiforgatva egy picit az eredeti mivoltából az adott történelmi eseményt, egy olyan színezetet adjanak az ünnepi pillanatoknak, amelyek alapvetően távol állnak az eredeti gondolatvilágtól – tette hozzá.

Farkas Örs szerint az ellenzék fellelkesedve bizonyos részsikereken úgy érzi, hogy olyan helyzetbe került, mintha egész Magyarországot irányítaná, a politikusok pedig egytől egyig a kormánybuktatásról tudnak csak beszélni és a magyar szabadságot a kormánnyal szemben kell értelmezni.

A teljes tartalom IDE kattintva érthető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.